Originální výzdoba: Vyrobte si veselou velikonoční dekoraci ze skořápek od vajec

 Ostatní 
06. dubna 2017 05:57 / Ema Maxová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Veselé Velikonoce! Pinterest
Velikonoce se blíží, a tak je ten nejvyšší čas popřemýšlet o jarní výzdobě vašeho bytu. Způsobů, jak vyšperkovat velikonoční vajíčka, je řada. Co ale použít skořáky od vajec? Pokud dáváte přednost originální výzdobě, přinášíme vám veselou velikonoční inspiraci!

Přineste do svého bytu atmosféru jara! Velikonoční svátky se blíží a je nejvyšší čas si připravit zelenou dekoraci. Zasejte si obilí nebo nechte naklíčit čočku či řeřichu do vaječných skořápek, které jsou velmi cenným zdrojem vápníku.

Co budeme potřebovat?

  • vejce
  • kalíšek na vejce
  • semínka trávy nebo jných rosltinek, které budeme chtít vysázet
  • substrát
  • lžíci, nůž a jehlu

Postup

Nejdříve do vajíček opatrně uděláme jehlou nebo připínáčkem dírky dostatečně velké na to, aby se neucpaly hlínou nebo kořeny. Potom vajíčka otočíme a odstraníme jejich vrchní třetinu. Buď vajíčko lehce naťukneme a odloupáváme kousek po kousku, nebo opatrně vršek odřežeme ostrým nožem.

Pak skořápky vyprázdníme. Skořápky očistíme a tři minuty povaříme, abychom je zbavili bakterií. Až dobře uschnou, vrátíme je zpět do obalu a naplníme je ze 2/3 substrátem. Nakonec do hlíny zasadíme semínko. Na balu od semínka je většinou napsáno, jak hluboko bychom jej měli zasadit a za jak dlouho začne klíčit.

Potom položíme skořápky v kalíšcích na vejce na slunné, teplé místo a nezapomínáme pravidelně zalévat! Pak už stačí jen počkat, až začnou semínka klíčit! Na skořápky od vajec můžete nakreslit obličej nebo třeba jen očička. Můžete také koupit i samolepící plastová očička. Když travička povyroste, můžete malými stužkami svázat veselým hlavičkám culiček. Fantazii se meze nekladou. 

Pokud byste neměli dostatek času vše připravit zavčasu, nemusíte zoufat, i tak si můžete připravit zelenou dekoraci. Stačí když položíte velmi dobře nasáklou vatu na misku a vysejete na ni semínka řeřichy. Za 3 dny máte řeřichu okolo 4 centimetrů vysokou. Hezky bude vypadat také rašící čočka. Před výsadbou ji na den namočte. Po pár dnech se objeví kudrnaté lístky, které vypadají opravdu jarně.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve