Jak přilákat do zahrady motýly

 Zahrada 
08. dubna 2017 12:52 / Marie Popelková
  5
📷
3 fotografie v galerii
Udělejte vaši zahradu ještě krásnější pomocí pestrobarevných motýlích křídel. hypedojo
Nezdá se vám, že vídáte v zahradě motýlů čím dál méně? Jak je přilákat a těšit se při venkovním posezení pohledem, jak poletují z květu na květ? Kromě estetického budou mít motýli na vaši zahradu i efekt praktický, protože budou opylováním podporovat růst vašich rostlinek.

Trikem na přilákání motýlů do zahrady je postavit jim „krmítko“. Pokud si s výrobou vyhrajete, může krmítko rovněž sloužit jako hezká dekorace, která vaši zahradu rozzáří barvami.

Ze všeho nejdříve budeme potřebovat talíř. Můžete použít plastový, aby se nerozbil, kdyby náhodou spadl na podlahu. Z provázku vytvořte závěs, pomocí kterého talíř pověsíte na strom. Na provázky můžete navléci skleněné korálky, které budou chytat světlo a lákat motýly. Dále můžete provázky ozdobit i umělými květy.

Potom připravte sladkou vodu, která bude motýlům sloužit jako potrava. Smíchejte vodu s cukrem v poměru 10:1. Směs zahřejte, aby se cukr rozpustil. Dávejte pozor, abyste cukru nepřidali příliš, mohli byste motýly dehydrovat.

Do středu talíře pomocí tavné pistole přilepte kus houby, nejlépe na nějaké umělé listy. Potom na houbu nalijte sladkou vodu. Nakonec krmítko zavěste na strom a sledujte, až bude houby suchá, abyste mohli krmení zase doplnit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve