Okusují vám srnky stromky na zahradě? Máme řešení!

 Zahrada 
16. dubna 2017 12:43 / Marie Popelková
  1
📷
3 fotografie v galerii
Jak zabránit jelínkům, aby se pásli na vaší úrodě? Organic Life
Jediné opatření, které vaši zahradu stoprocentně ochrání před tím, aby ji srnky okusovaly, je pochopitelně postavit si plot. Pokud oplocení zatím neplánujete, vyzkoušejte tento snadný a levný způsob na výrobu odpuzující šťávy jen z přírodních ingrediencí.

Co budete potřebovat, jestli už nechcete nacházet na stromech a zahrádce stopy po srnčích zubech? Připravte si vajíčka, jarní cibulku, česnek, pálivou papriku, chilli a mýdlo na prádlo.

Nachystejte si dva svazky jarní cibulky, dvě paličky česneku, kostku mýdla na prádlo, 4 větší vajíčka, hrneček pálivé papriky a hrneček chilli.

Pro urychlení procesu můžete v kuchyňském robotu nasekat jarní cibulku spolu s česnekem. Není to nutné, ale výsledná šťáva bude potom ještě účinnější. Mýdlo nastrouhejte. Potom všechny ingredience vložte do kusu látky a pevně zavažte.

Balíček vložte do většího kýblu s horkou vodou a nechejte týden odležet. Potom šťávu přelejte do rozstřikovače a nanášejte na okusované rostliny co týden a také po dešti.

Srnky při hledání potravy velmi spoléhají na svůj čich. Silný pach cibulky, česneku a mýdla tak bude první vrstvou ochrany. Chilli a pálivá paprika je odradí v případě, že by se i přes zápach rozhodly do rostliny zakousnout.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod