Připravte si zmrzlinu bez cukru

 Ostatní 
07. května 2017 15:23 / Bronislava Silná
  0
📷
1 fotografie v galerii
Ovoce má přirozeně sladkou chuť. Vyzkoušejte naši banánovou zmrzlinu! Shutterstock
Všichni, kdo přestali používat cukr a jíst sladké řeší v teplejších dnech, co si dát studeného. Nabízíme návod, jak připravit zmrzliny bez cukru.

Ledové osvěžení

Teplé dny máme vždy spojené s možností se ochladit. Začínáme pokukovat po vodě. Pokud ne té přírodní, pak alespoň zajít do krytého bazénu. A pokukujeme také po zmrzlině. Nebo máme pozvanou rodinu, přátele a po dobrém obědě bychom chtěli něco zmrzlého. Jenže co, když ve všem je cukr? Jednou možností je připravit ledovou kávu. Tam není cukr potřeba, ale co když chceme prostě zmrzlinu?

Banánová

Banány jsou úžasným materiálem pro přípravu zmrzliny. Navíc je to velmi jednoduché. Potřebný počet banánů, které jsou víc zralé oloupeme a vložíme do mrazáku. Když zmrznou, rozmixujeme je na vláčnou hmotu, do které můžeme přidat trochu smetany. Podle chuti můžeme přidat i trochu vysokoprocentní čokolády či pár v alkoholu namočených hrozinek. Výsledek je výborný.

Použití sladidla

Na trhu je řada sladidel. I když není dobré je běžně používat, situace, kdy chceme připravit sladkou zmrzlinu je dobrý důvod. Nejlépe je využít přímo přírodní stévii či sladidlo, které si připravíte z listů stévie, které na osm týdnů naložíte do alkoholu a občas protřepete. V nouzi si kupte stévii z obchodu, ale je v ní bohužel přidáno mnoho dalších chemických příměsí.

Pak zvolte jakýkoli zmrzlinový recept a místo cukru přidejte stévii. V některých případech má sladidlo trochu divnou chuť. V případě zmrzliny to však ani nepoznáte.

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve