Tipy pro pěstování lilku

 Zahrada 
20. května 2017 12:04 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Jak docílit krásných, lesklých lilků? internet
Chcete se pustit do pěstování lilku, ale nevíte, jak s tím nejlépe začít? Zde je několik tipů, abyste měli zaručeno, že se vám během léta urodí lilky, které nejen dobře vypadají, ale také výborně chutnají!

Důležité je udělat vše správně už na začátku. Nejprve zvolte vhodné místo, kde lilek zasadíte. Vyberte takové, kde bude mít alespoň deset hodin přímého slunečního světla. Dále dbejte na umístění. Zkuste je zasadit do vyvýšených záhonků nebo květináčů, které se na jaře rychleji zahřejí. Při sázení nechávejte mezi jednotlivými rostlinami alespoň půl metrové mezery, aby měla každá dostatek místa. Půda, do které lilky sadíte, by neměla být příliš kyselá ani zásaditá.

Nezapomeňte na mulčování a starejte se o prostor kolem rostlin, aby v něm nerostl žádný plevel. Použijte podporu, aby stonky nepolámal silný vítr nebo příliš těžké plody, které časem narostou.

Ujistěte se, že vaše lilky dostanou alespoň litr až dva litry vody týdně. Až začnou rostliny kvést, začněte používat víc tekutého hnojiva. Aplikujte jej v měsíčních intervalech. Žádné prořezávání potřeba není. Pouze odstraňujte seschnuté listy.

Lilky můžete začít sklízet, až se jejich slupka začne lesknout. Kdyby slupka začala být matná, plody by mohly chutnat nahořkle.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47