Nechte své děti kreslit po zdech. Máme pro Vás tipy, jak z toho nezešílet!

 Ostatní 
20. května 2017 20:29 / Marie Popelková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Dnes už můžete děti nechat bez obav po zdech kreslit a ještě je za to pochválit. Dnes už můžete děti nechat bez obav po zdech kreslit a ještě je za to pochválit. Shutterstock
Máte malé děti, které kreslí po celém bytě? A proč ne, díky možnostem, které trh nabízí. A navíc tím, že své děti necháte kreslit, třebaže po zdech, se o nich můžete ledacos dozvědět.

Podle určitých linií, struktur, umístění objektů, tvarů, barev apod. lze vyčíst problémy v rodině, obavy a strachy dítěte, ale i jeho intelekt nebo osobnostní rysy aj. Aniž byste navštívili psychologa, všimněte si někdy, jak a co vaše dítě maluje, ptejte se ho, proč zrovna takhle namalovat maminku, proč tam není travička, ale jen samotné kytičky? Je důležité, abyste se na kresby dítěte ptali. Jednak rozvíjíte jeho schopnosti a jednak se sami dozvíte mnoho důležitých věcí. Dítě moc dobře ví, co maluje a do svých kreseb dává veškerý um, který má. I když se vám někdy zdá, že si dítě s malováním moc práce nedalo, není to pravda.

Papírová tapeta

Řadě rodičů se osvědčila určitá forma kompromisu, tedy když na dětské malůvky vyhradili část zdi v dětském pokojíku. Pokud z jakéhokoliv důvodu nechcete, aby dítě malovalo přímo na zeď, polepte vybrané místo papírovou tapetou, kterou můžete kdykoliv znovu přelepit a uvolnit tak prostor pro další kresby. Jsou ale i jiné možnosti. Pokuste se vybrat právě tu, která by mohla vaše dítě zaujmout.

Samolepicí tabulová fólie

Jednou z nich je například samolepicí tabulová fólie, kterou můžete nalepit nejenom na zeď, ale i na sklo nebo na nábytek. Na fólie se maluje křídou nebo fixou, stírají se většinou suchou houbičkou. 

Tabulová barva

Další z možností, jak vytvořit plochu na tvoření téměř kdekoliv v bytě, je tabulová barva, která je vhodná vlastně na jakýkoliv hladký povrch. Prodejci ji nabízejí v celé škále odstínů, takže plocha na kreslení nemusí být nutně jenom černá. Tabulovou barvu můžete navíc zkombinovat s barvou magnetickou, děti si na ní potom mohou jednoduše přichytit i obrázky, fotografie nebo školní rozvrh.

Jako ve škole. Klasická tabule

Malým kreativcům uděláte zaručeně radost tabulí. I to je jeden z možných způsobů, jak děti odlákat od míst, na kterých nechcete nacházet jejich výtvory. Na trhu najdete nepřeberné množství tabulí a tabulek nebo malířských stojanů. Vybírat můžete i podle toho, čím vaše dítě kreslí nejradši, jestli křídou nebo fixem. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve