Skvělý nápad na dekorativní lampičky ze sklenic na víno

 Dům 
03. června 2017 12:05 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Vytvořte si originální osvětlení rychle a jednoduše! internet
Senzační tip na dekoraci, kterou můžete využít například k vytvoření útulného tlumeného osvětlení při letním venkovním posezení. Návod je jednoduchý, takže ho zvládne každý, ale vypadá velice elegantně!

Chtěli byste i venkovnímu posezení dodat trochu vkusu? Vyzkoušejte tento návod na lampičky ze skleniček na víno. Hotový je raz dva a vypadá báječně! Výborně se hodí například pro ty, kterým se porozbíjely skleničky z různých sad a zbylo jim tím pádem několik, které se k sobě nehodí. Pokud vytvoříme lampy z těchto skleniček, různé výšky a odlišné zdobení nebude vůbec na škodu. Právě naopak!

Co všechno budeme potřebovat? Nejdůležitějším materiálem je tzv. velínový nebo jiný poloprůsvitný papír, který seženete v papírnictví. Dále si připravíme nůžky, tavnou pistoli a čajové svíčky.

Nejprve si na papír překreslete vzor stínítka, který bude pasovat na vaše skleničky. Vzor vystřihněte. Spodní okraj stínítka můžete ustřihnout dekorativními nůžkami nebo jej ozdobit nějak jinak podle vlastní fantazie. Na stranu naneste tenkou vrstvu lepidla a stínítko slepte. Nakonec vložte na dno skleničky svíčku, zapalte ji a nahoru posaďte stínítko.

Stínítka můžete podle libosti vyzdobit a upravit třeba tak, aby ladily s ostatním nádobím, které při servírování jídla budete používat.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve