Vybíráte podlahu? Nabízí se celá škála materiálů!

 Dům 
02. června 2017 12:48 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Nejobtížněji se volí podlaha do kuchyně, která je nejfrekventovanější. internet
Pokud se chystáte udělat novou podlahu, můžete vybírat z celé škály materiálů od koberce přes plovoucí podlahy až po linoleum. Dobře si ale rozmyslete, aby vaše volba nejen dobře vypadala, ale byla také praktická a později jste jí nelitovali!

Kvalitní podlaha vyžaduje nejen výrobu z dobrých a trvanlivých materiálů, ale i kvalitní základy. Těžko položit například dobrou dřevěnou podlahu bez předchozí úpravy podlahové plochy v dané místnosti. Pak už je potřeba rozlišit podlahu do jednotlivých pokojů v bytě nebo domě.

Mezi nejobávanější místnosti patří kuchyně. Je poměrně často navštěvovaná a hojně frekventovaná. Vybrat tam vhodnou podlahu proto bývá těžký úkol. Zvolit můžete cokoliv kromě koberce, který by byl brzy zamazaný a skvrny by z něj nešly pryč. Záleží na vkusu, ale i nárocích uživatele.

Tradiční podlahou do kuchyně je dlažba. Snese vysoké zatížení, kterému často bývá vystavena. Leží na ní celá linka i zařízení kuchyně. Vybrat si můžete jednobarevné vzory, ale i složitější kombinace. Použít lze i obdélníkové tvary dlaždic a kombinovat je třeba se čtvercovými.

Dlažba se částo používá i do koupelny. Vhodná je pro instalaci podlahového topení. Kromě toho se ale také dobře uklízí, jak potvrdilo mnoho majitelů nezávisle na sobě. Lehce se čistí a je možné na ni použít i vysavač. Když navíc bude dlažba opravdu kvalitní, jen tak něco ji nerozbije!

Co se hodí do kuchyně, bude se hodit i do celého bytu i domu. Záleží ale na tom, jakému zatížení podlahu vystavíte. Hodí se i vinylové krytiny, linoleum nebo kaučuk a plovoucí podlaha.

Stále více oblíbenější jsou PVC podlahy. Vyrábějí se různé formáty a dokážou imitovat nejrůznější přírodní materiály. Vinylová podlaha vyniká vysokou chemickou odolností vůči mastnostě, dezinfekčním prostředkům, chrání podlahu při pádu těžkých předmětů a dobře se udržuje. Odolné je i linoleum, jehož výhodou je povrch bez spár. Je odolné proti otlakům nebo spálení, ale nesvědčí mu dlouhodobé působení vody. Kaučukové podlahy jsou velmi odolné, ale také měkké a tlumí hluk. Pokud dáváte přednost přírodním materiálům, nejspíš zvolíte přírodní dřevo. Musíte ale pamatovat na to, že je to živý materiál, který je náchylný na poškození. Poškrábané místo však můžete přebrousit.

V současnosti je tolik možností, jak a z čeho podlahu vytvořit, že si člověk někdy neví rady. Proto se klidně obraťte na odborníky ve specializovaných firmách, kteří s výběrem poradí a podlahu vám i obstarají. A pamatujte na to, že podlaha je základem kvalitního a pohodlného bydlení.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008