Tipy, co všechno lze vyčistit pomocí soli

 Dům 
04. června 2017 12:37 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Znáte všechny způsoby, jak si vypomoci se solí při čištění? internet
Generace našich babiček nepoužívala žádné čistící prostředky plné chemikálií, ale obyčejné věci, které byly k dostání v každé domácnosti. Je všeobecně známo, že sůl má výborné čistící účinky. Věděli jste ale, kde všude je lze využít? Poradíme!

Výborným čistícím prostředkem je sůl v kombinaci s citrónem. Tímto způsobem můžete vyčistit například skvrny na kuchyňském prkénku.

Polovinou citrónu namočeného v soli lze vydrhnout fleky od rzi v umyvadle nebo vodovodní kohoutky. Stejným způsobem lze drhnout cokoliv vyrobeného z mědi a obnovit lesk a původní zabarvení daného předmětu.

Sůl vám může pomoci i při praní a žehlení. Dokáže totiž odstranit skvrny od potu. Stačí přidat čtyři polévkové lžíce soli do litru horké vody, namočit do ní oblečení a čekat, až skvrny postupně vyblednou. Pokud chcete vyčistit žehličku, stačí solí posypat žehlící prkno a přejet přes něj horkou žehličkou. Rozpustí to všechny skvrny. Potom nechte žehličku zchladnout a přejeďte ji mokrým hadrem.

Sůl si poradí i se zažranými fleky od kávy nebo čaje v hrnečcích, když je jemně umyjete vlhkým hadrem s trochou soli. Odtok vyčistíte tak, že do něj nejprve nalejete solný roztok a potom jej pořádně propláchnete horkou vodou. Pokud se vám něco vyleje na podlahu, okamžitě to zasypte solí a nechte ji do skvrny vsáknotu. Nechte vše uschnout a pak zbylou sůl vysajte vysavačem.

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47