Vyrobte si ze staré vany parádní posezení na zahradu

 Dílna 
09. června 2017 11:25 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Stará vana vám může ještě posloužit třeba jako zahradní sedačka. Internet
Rekonstruujete koupelnu a nevíte, co se starou plechovou či litinovou vanou? I když už vypadá značně opotřebovaně, dá se z ní vykouzlit úžasné posezení na zahradu!

Některé staré vany mají ozdobné nohy, novější plechové jsou bez nich. Nic z toho není na překážku, lavici či "zahradní pohovku" můžete vyrobit v obou případech!

Výroba lavice ze staré vany není nijak složitá. Nejprve si nakreslete obrysy, kde vanu rozříznete. V podstatě se musíte částečně zbavit jen přední strany. Jak velký pruh odříznete, záleží jen na vás. Je důležité myslet na to, že se vám z vany musí dobře vstávat a počítat s tím, že nějaký prostor ještě zaberou polštáře na sezení.

Pokud chcete, aby vanová lavice vypadala dobře, pečlivě ji obruste a natřete barvou, která odolá povětrnostním vlivům. Klidně ji ale můžete nechat i neupravenou, získá tak alespoň zajímavou patinu.

Když máte vanu připravenou, je třeba si rozmyslet, jak vyřešíte samotné sezení. Sednout si totiž do kovové vany žádný velký komfort nepřináší. Nabízejí se dvě možnosti. Z vany můžete vyrobit lavici a posezení uděláte z dřevěných latí nebo prken. Dřevo nezapomeňte natřít vhodnými přípravky, aby vám na dešti brzy nesplesnivělo. Nebo si z vany vytvoříte pohodlnou sedačku a vyrobíte si příjemné polstrování. Buď třeba obšijete na míru uřezaný molitan nějakou zajímavou látkou, nebo do vany dáte větší polštáře. To už záleží na vás a vaší kreativitě.

Pokud máte k dispozici jen vanu bez noh, budete muset ještě vymyslet, jak vanu ukotvit. Postačí vám k tomu například nařezané kousky trubky. Šikovnější kutilové pak mohou z vany vytvořit i třeba houpačku. Tu můžete zavěsit na trám nebo pod vanu připevníte "kolébkové" nohy.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve