Odnaučte psa žebrat u stolu!

 Mazlíčci 
09. června 2017 12:02 / Marie Popelková
  1
📷
3 fotografie v galerii
Pes nesmí nikdy jíst z vašeho talíře. Internet
Smutné psí oči upřeně hypnotizující každý kousek jídla, který si vkládáte do úst a občasné kňourání doprovází vaši každodenní večeři? Odnaučte psa loudit u stolu a v klidu si vychutnejte svoje jídlo!

Mnoho problémů si ušetříte, pokud začnete se psem trénovat už ve štěněčím věku. Pokud se chystáte s rodinou společně usednout ke stolu například k večeři, dejte i vašemu zvířecímu miláčkovi do misky jídlo. Pejsek bude najezený a nebude tolik loudit. Pokud na vás přesto bude upírat oči a kňourat o kousek jídla, nesmíte si ho všímat. Přísným tónem hlasu ho pošlete na místo.

Snažte se neházet psovi nikdy nic od stolu. Jakmile to jednou uděláte, bude si to pamatovat a žebrat bude o to častěji a hlasitěji. Promluvte si se všemi členy rodiny a vysvětlete jim, že nesmí psovi nic dávat od stolu. Totéž vyžadujte i od návštěv či tetiček a strýčků, kteří k vám jezdí jednou za čas. Důslednost celé rodiny je jedinou možností, jak u psa tento zlozvyk eliminovat. Pokud má zvíře místo v kuchyni, tak s ním při jídle nenavazujte oční kontakt, právě ten je pro něj často spouštěč loudění. 

DO MISKY

Ačkoliv je jídlo vařené pro lidi jako psí strava většinou nevhodné, můžete někdy zbytky od oběda pro psa schovat. V takovém případě mu je ale vždy dejte až po vašem jídle do jeho misky. Pes si musí zapamatovat, že své jídlo dostává pouze ve své vlastní misce, případně jako odměnu při výcviku a nikoliv z lidského talíře, ze kterého v té chvíli jíte i vy. Nezapomeňte také na to, že pes by měl vždycky jíst ze své misky, která by měla být na stejném místě.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod