Jak se jednou provždy zbavit mravenců v domácnosti

 Dům 
19. června 2017 12:33 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Nejlépe problém s mravenci vyřešíte tak, že mu budete předcházet. internet
Také opakovaně hubíte mravence a zanedlouho jich zase vidíte v kuchyni pochodovat celý zástup? Jak předcházet tomu, aby se u vás doma objevovali? A pokud už je v domácnosti máte, jak se jich nadobro zbavit? Poradíme!

Jakmile se začne trochu oteplovat, vylézají mravenci. Samozřejmě existují způsoby, jak je opakovaně hubit. Není ale lepší předcházet tomu, aby se dovnitř vůbec dostali?

Mravenci, jako všichni ostatní tvorové, vyhledávají potravu, vodu a úkryt. Proto musíme zabránit tomu, abychom jim vytvářeli v naší domácnosti příznivé podmínky pro život. Stačí, aby jeden mravenec objevil zdroj jídla. Vrátí se do hnízda a informaci o tom, kde se potrava nachází předá ostatním. Za chvíli se vám bude kuchyňská linka hemžit mravenci.

Řešením je tedy čistota. Nenechávejte ve dřezu zbytky jídla. Jakékoliv jedlé skvrny od jídla okamžitě setřete. Zvažte pořízení vzduchotěsných nádob na potraviny. Když mravenci neucítí jídlo, nebude je to do vaší domácnosti lákat. Váš odpadkový koš by měl být taky dobře uzavřený. Obzvláště pokud jste do něj vyhodili zbytky jídla, snažte se ho co nejdříve vynést.

Problémem může být také vlhkost. Utírejte proto každou malou loužičku, která se objeví, pokud se vám například sráží voda na oknech.

Uzavřete všechny potenciální mravenčí vchody. Utěsněte všechny trhliny a praskliny kolem oken a dveří jak zevnitř, tak zvenčí.

Když budete dodržovat tyto zásady, mravenci se k vám domů přestanou stěhovat a nebudete muset vymýšlet stále nové a nové způsoby, jak se jich zbavit.

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod