Krájení cibule bez slz? Jde to!

Většině z nás začnou při krájení cibule téct z očí slzy.
📷
Další 1 fotografie v galerii
 Ostatní 
19. června 2017 17:52 / Shutterstock
  0   0
Štiplavý zápach, pálící oči a vodopád slz - to jsou zážitky, které má s krájením cibule snad každý.

Cibule je základem mnoha pokrmů, obzvlášť, když milujete českou kuchyni. Pokud se vaření vyhýbáte, protože při loupání této zákeřné zeleniny nechcete slzet, máme pro vás tipy a triky, kdy oči trpět nebudou.

Dejte cibuli lázeň

Do obyčejné vody namočte cibuli asi tak na 15 minut. Ale pozor, voda musí být studená. Cibule nejen že se vám bude snadno loupat, ale nebude ani pálit v očích.

Nasaďte brýle

Zakoupit si můžete také speciální brýle, které když si nasadíte, nebudete plakat. 

Ruce pod vodu

Osvědčený trik je loupat a krájet cibuli pod vodou. Tahle rada je ale v případě krájení poněkud nepraktická.

Zapalte svíčku

Nejde o vytvoření romantické atmosféry, ale plamen sníží proudění vzduchu, čímž se cibulové aroma nedostane do nosu. Budete se divit, ale skutečně tento trik funguje.

Kousek chleba

Slyšeli jsme o této radě už mnohokrát. Při krájení žvýkejte kousek chleba. Nejde o žádný chemický zázrak, ale spíše se věnujete usilovnému kousání a tolik nevnímáte utrpení v podobě pokrájené cibule.

Marie Popelková | inStory.cz
Kam dál?
Jak netradičně uchovat nasbírané houby
Náhražky masa
Jedete na hory? Sbalte si hadí mast na klouby a řimbabu na bolest hlavy
Komentáře
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

tech

Na největším opuštěném ostrově světa vyvíjí NASA nového robota

Věda & Vesmír

Nikdo z astronomů dosud neviděl nic, co by se podobalo této obří vesmírné explozi!

Bydlení

Nebezpečí na děti číhá i doma. Na co si dát největší pozor?