Grilovací sezóna je v plném proudu! Jaký gril je ten pravý?

 Zahrada 
21. června 2017 12:15 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Letní grilovaní je ideální volbou na využití volného času. Internet
Posezení s přáteli u rozžhaveného grilu a voňavého masíčka je to pravé pro letní pohodu! Pokud stále uvažujete nad jeho koupí, neváhejte! Na trhu jsou k dostání různý typy grilů a určitě je z čeho vybírat!

Mezi nejprodávanější typ patří rozhodně gril na dřevěná uhlí, a to převážně kvůli nízké pořizovací ceně. Pokud chcete dosáhnout správného žáru k přípravě masa, musíte být už tak trošku odborník. Kousky dřevěného uhlí nebo uhelných briket totiž musí být správně rozžhavené. Poznáte to tak, že rozpálené uhlí je pokryté šedivou vrstvou spáleného uhlí. Až toho dosáhnete, tak je ideální čas položit maso na gril. Tento přímý způsob grilování, kdy se maso opéká přímo nad ohněm, je vhodný především pro steaky, burgery, klobásky či zeleninu, které se nemusí grilovat příliš dlouho.

Pokud se ale nechcete trápit s roztápěním a mít gril ihned připravený k použití, tak je tu pro vás varianta v podobě plynového grilu. Zdrojem tepla jsou v tomto případě hořáky připojené k propanbutanové lahvi. Díky této technologii nevzniká popílek ani jiné zplodiny a mnohdy je také vyřešen odvod kapajícího tuku z pečeného masa tak, aby nedocházelo k jeho hoření v plameni. Plynové grily můžeme rozdělit na 3 základní typy, a to na kontaktní grily, lávové grily a grily s technologií RBS.

MNOHO MOŽNOSTÍ

K venkovnímu posezení se skvěle hodí i elektrický gril. Zdrojem tepla je elektrický proud, který nahřívá topnou spirálu umístěnou pod grilovacím roštem. Stačí pár minut a maso můžete hodit na gril. Velkou výhodou grilu je, že si ho bez problému můžete naložit do auta a vzít si ho například na dovolenou. Dalším plusem je rozhodně snadná údržba, možnost přesné regulace teploty a případně využití grilu přímo v bytě.

I PŘÍSLUŠENSTVÍ

Pokud si koupíte gril, počítejte s tím, že bude potřeba další vybavení. U některých grilů je potřeba sehnat dřevěné uhlí, dřevěné brikety, lávové kameny či keramické brikety. Mezi další nepostradatelné příslušenství se určitě řadí kleště, vidlička či nůž. Pro vaši bezpečnost používejte také ochranné pomůcky v podobě speciálních grilovacích rukavic.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008