Cestujte se psem v autě! Bez stresu!

 Mazlíčci 
23. června 2017 12:25 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
I pejsek chce na dovolenou s vámi. Internet
Bezpečnost je vždy na prvním místě! Pokud chráníte při jízdě autem sebe bezpečnostními pásy, nezapomínejte i na své zvířecí mazlíčky! Při nehodě to může i zachránit život!

Ze všeho nejprve zvažte, zda je skutečně nutné, aby pes cestoval s vámi. Zkuste poprosit rodinu, přátele či sousedy, jestli by se o vašeho mazlíčka na několik dní nepostarali. Pokud to nevyjde a pejsek bude muset na cesty vyrazit s vámi, dodržujte základní pravidla, která ochrání vás i zvíře.

Při jízdě v autě se mezi nejbezpečnější ochranu pro psy řadí přepravky. Nejenže se v ní zvíře cítí bezpečněji, navíc máte jistotu, že nebude v autě pochodovat sem a tam. Přepravka rozhodně nepatří na místo spolujezdce, ale na zadní sedadlo. Pro větší bezpečnost ještě přepravku připoutejte bezpečnostními pásy. Při případné nehodě se tak vyhnete vymrštění do sedaček. Boxy jsou vhodné pro menší a střední plemena a cena je do tisíce korun.

HLAVNĚ BEZPEČNOST

Pokud však váš pejsek nevydrží v přepravním boxu, pořiďte bezpečnostní postroj a pás. Zvíře tak může sedět či ležet na zadní sedačce a sledovat dění v celém autě. Pás k postroji by měl být utažený tak, aby pes nedosáhl na žádného spolujezdce v autě. Tento způsob utažení je především z důvodu ochrany. Pokud by se totiž stala havárie, pes se vymrští a hrozí veliké riziko, že někoho zraní. Z důvodu možného vymrštění je vhodné mít instalované i autosítě, které jsou schopny zbrzdit náraz psa při autonehodě, a chrání tak řidiče a spolujezdce na předních sedadlech.

PŘÍPRAVA PŘED JÍZDOU

Při cestování nezapomeňte dělat pravidelné zastávky, které by měly být nejdéle po dvou hodinách jízdy. Pejsek se při nich proběhne, vykoná potřebu či se napije. Před jízdou se snažte svého čtyřnohého kamaráda nekrmit a hlavně ho pořádně vyvenčit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47