Jak nejlépe skladovat ovoce a zeleninu

 Zahrada 
03. července 2017 12:08 / Marie Popelková
  1
📷
3 fotografie v galerii
Jak zařídit, aby nám potraviny vydržely co nejdéle? internet
Jedním z největších problémů současnosti je právě plýtvání jídlem. Zkuste si jen uvědomit, kolik potravin, které nestihnete sníst dřív, než se zkazí, skončí v koši. Jak tomu předcházet? Zde je několik tipů, jak skladovat potraviny, aby nám vydržely co nejdéle nezkažené.

V létě, když jsou vysoké teploty, ovoce rychle dozrává a pak se kazí. Různé druhý ovoce vyžadují odlišný způsob uchovávání. Banány například zabalte do potravinové fólie. Vydrží v ní o 3-5 dní déle než normálně. Pokud už jsou zralé příliš, můžete je oloupat a zmrazit. Potom je lze použít na pečení nebo do ovocných koktejlů.

Citróny vydrží čerstvé týdny, když je dáte do lednice do uzavřené nádoby se studenou vodou. Nádobu pořádně těsně uzavřete a vodu měňte každý týden.

Co se týče zeleniny, neskladujte cibuli a brambory dohromady. Kvůli cibuli začnou brambory dříve klíčit. Cibuli můžete dát spolu s česnekem do papírových sáčků s dírami. Takto uložené vydrží měsíce.

Listovou zeleninu dejte do uzavíratelného plastového sáčku, ale ještě předtím ji obložte papírovými ubrousky nebo utěrkami. Potom už jen kontrolujte, zda nejsou ubrousky navlhlé. Pokud ano, vyměňte je za suché. Zelenina vám vydrží jedlá až měsíc.

Rajčata, která už jsou zralá můžete nechat při pokojové teplotě v kuchyni. Nestavějte je ale na slunce, vyskládejte je jen do jedné vrstvy tak, aby se vzájemně nedotýkala. Přezrálá rajčata uložte do ledničky, ale před konzumací je nechte chvíli stát v pokojové teplotě.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve