Neuvěříte, co vše se dá vyrobit z roliček od toaletního papíru

 Ostatní 
13. července 2017 10:00 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
9 fotografií v galerii
Roličky od toaletního papíru nemusí končit vždycky v koši. Shutterstock
Spotřebujete toaletní papír a roličku vyhodíte? Tak to ještě nejspíš nevíte, že ji můžete použít k výrobě užitečných věcí. Když se vám jich podaří nastřádat několik, dokážete s nimi vyrobit i dekorační prvky do vašeho bytu nebo vytvořit velké překvapení pro vaše děti.

Že se roličky od toaletního papíru už recyklovat nedají? Omyl! Do modré popelnice sice opravdu nepatří, ale to neznamená, že se nedají použít znovu a jinak. Podívejte se na osm tipů, jak je můžete využít pro vaši tvorbu.

Držák na tužky

Už se vám doma válí moc tužek a nemáte je kam dát? Nebo chcete dětem pořídit hezký držák na tužky na jejich pracovní stůl? Tak se do toho pusťte vlastníma rukama. Vezměte roličku od toaletního papíru a jakýkoliv jiný karton. Roličku postavte na karton a obkreslete na něj spodní kroužek. Kroužek z kartonu vystřihněte a pomocí lepenky jej připevněte ke dnu roličky. Poté natřete třetinu roličky lepidlem a omotejte barevným provázkem. Stejně postupujte ještě dvakrát a pokaždé zvolte jinou barvu provázku. Po zaschnutí můžete z filcu vystřihnout kytičku, nebo jakýkoliv jiný motiv a přilepit ho na zaschlé provázky. Zrovna tak vypadá hezky, když roličku polepíte barevnými balícími papíry, nebo látkou.

Držák na telefon

Mobilní telefon má mít své místo, jinak se vám může stát, že jej budete hledat po celém bytě. Vyberte si třeba poličku nad botníkem, nebo knihovnu v obýváku a vyrobte si do ní držák na telefon z roličky od toaletního papíru. Opravdu není nic jednoduššího. Stačí vám třikrát střihnout a držák je hotov. Pak už ho jen pomalujte fixem, nebo polepte barevným papírem a můžete ho začít používat.

Krabička na dárky

Rolička od toaletního papíru může posloužit i jako krabička pro menší dárek. Když na obou stranách opatrně vmáčknete okraje dovnitř, vložíte dárek a převážete provázkem, máte dárek zabalený do dvou minut. Střed krabičky vypadá hezky, když jej obalíte proužkem balícího papíru.

Tajná kasička na peníze

Při výrobě tajné kasičky slouží papírová rolička jen jako pomocný materiál. Potřebovat ale budete víc věcí. Sežeňte jakoukoliv průhlednou uzavíratelnou sklenici, do které vložte roličku od toaletního papíru. Dovnitř do roličky vložte peníze a z vnější části ji obsypte malými a neprůhlednými bonbony – třeba lentilkami. Nahoře víčkem zavřete a klidně nechte stát na viditelném místě. Nikoho nenapadne, že jsou vevnitř ukryté peníze.

Obal na kabely

Válí se vám ve skříni nebo na poličkách nesrovnané nepoužívané kabely, které ale nechcete vyhodit? Smotejte je a vložte do roliček od toaletního papíru. Když budete mít čas, pomalujte a popište je, abyste věděli, od čeho kabely jsou.

Květináče

Chcete si vypěstovat vlastní bylinky, zeleninu, nebo balkonové květiny a nemáte v čem nechat vzejít semínka? Vezměte misku třeba od hroznového vína a do ní naskládejte tolik roliček od toaletního papíru, kolik se vám vejde. Každou roličku předtím dole čtyřikrát nastřihněte a konce ohrňte dovnitř a zasuňte do sebe, abyste vytvořili dno. Pak už jen nasypte hlínu, na vrch položte semínko a zalévejte.

Adventní kalendář

Z nevyhozených roliček budou mít radost i děti. Vánoce jsou sice ještě daleko, ale tento nápad se vám může hodit znát už teď, protože roličky musíte chvíli sbírat. Když jich totiž nasbíráte alespoň 24, můžete z nich dětem vytvořit adventní kalendář ve tvaru domečku. Potřebovat budete ještě kus kartonu na střechu a jednu další roličku na komín. Kalendář vás nebude nic stát a radost z něj budou mít i děti, protože do roliček od toaletního papíru se vejde mnohem víc sladkostí, než kolik vydolují z okénka kupovaného čokoládového kalendáře.

Dětský domek

Když budete roličky od toaletního papíru, nebo roličky od kuchyňských utěrek sbírat dostatečně dlouho, budete z nich moci vytvořit dětem dokonce domeček. Roličky mezi sebou slepíte lepenkou a střechu z kartonu můžete polepit třeba obrázky ze školy.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve