Domácí mazlíček pro děti? Zakrslý králíček!

 Mazlíčci 
07. července 2017 12:08 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Králíček by měl být mimo klec čtyři hodiny. Internet
Na přední příčky nejoblíbenějších domácích mazlíčků se již mnoho let řadí zakrslý králíčci! Převážně děti si je zamilovaly, protože je to velmi společenský a přítulný společník!

Než se rozhodnete pořídit sobě nebo dětem králíčka, berte v potaz, že je poměrně prostorově i časově náročný.  Klec pro jednoho mazlíčka by měla mít rozměry 100 x 50 x 50 cm. V obchodě se dívejte po kleci s hlubokou vanou, díky které nebude okolní prostor znečišťován podestýlkou. Svrchní část je obvykle drátěná. Umístění volte na klidném místě, kde není průvan. Pokud se chcete v klidu vyspat, klec raději nedávejte do ložnice. Králíci totiž jsou velmi aktivní ve večerních hodinách.

Na dno klece jsou vhodné hobliny bez pilin, sláma či seno. Zvíře musí mít vždy k dispozici dostatek vody. Ideální volbou je napáječka, ze které se králík naučí pít velmi rychle. Příliš vhodná není miska s vodou položená v kleci, protože zvíře ji může lehce převrhnout nebo se do ní může dostat stelivo. Dovnitř je ještě potřeba umístit králičí záchod. Jelikož je králík velmi čistotný, je schopný se naučit chodit vykonávat potřebu na jedno místo.

ZVYKNE SI NA VÁS

Než mazlíčka pustíte ven z klece, musíte bezpodmínečně zabezpečit otvory a kabely, králík totiž všechno velmi rád překouše. Pamatujte na to, že potřebuje být alespoň čtyři hodiny mimo klec. Velmi rád se proběhne po bytě, pomazlí se a protáhne. Králíček je velmi společenský tvor, a pokud si na vás zvykne, bude vaši přítomnost vyhledávat a chodit za vámi stále častěji pro pohlazení.

PŘERŮSTÁNÍ ZUBŮ

Co se týče krmiva, používejte speciální krmení pro hlodavce. Zeleninu či ovoce podávejte zpočátku v malém množství, aby si na to králík zvykl a neměl zažívací problémy. Důležité je mít na paměti, že králíci mohou trpět přerůstáním předních zubů, ale i stoliček. Na obroušení zadních zubů je nejlepší seno a kvalitní granule. Na hlodáky zase dobře poslouží kousky tvrdého chleba či větvičky ovocných stromů.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008