Jak si vyrobit repelent proti komárům

 Dílna 
10. července 2017 12:23 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Jak si užít léto bez komářích štípanců i toxických repelentů?  internet
Se začátkem prázdnin se všichni rozjeli na výlety do přírody. Odpočinek u vody, výšlapy do hor i procházky lesem nám ale mohou snadno zkazit štípance od dotěrného hmyzu, obzvláště od komárů. Většina z nás v letním období nevykročí ven bez repelentu. Napadlo vás, že byste si mohli vyrobit repelent doma? Poradíme, jak na to!

V posledních letech si lidé začínají více uvědomovat, z čeho se skládají věci, které si kupují. Také vyhledávají výrobky, které jsou méně škodlivé jak pro ně, tak pro životní prostředí. Co se týče repelentů, bohužel nejsnazší a nejefektivnější metody zahrnují toxické chemikálie. Existují ale také alternativy, které škodlivé nejsou.

Jednoduše si například můžeme vyrobit repelent z esenciálního citrónového a eukalyptového oleje a slunečnicového oleje. Pokud se vám nepodaří sehnat olej s citrónem i eukalyptem, kupte jednu lahvičku od každého. Potom smíchejte jeden díl esenciálního oleje s deseti díly slunečnicového a než se vypravíte ven, potřete si směsí kůži.

Na výrobu dalšího repelentu budete potřebovat patnáct kapek levandulového esenciálního oleje, 3-4 lžičky vanilkového extraktu, 3-4 lžičky citrónové šťávy a destilovanou vodu. Nejdříve nalejte do láhve s rozprašovačem první tři ingredience, a poté láhev doplňte destilovanou vodou. Směs protřepte, aby se vše spojilo. Až se budete chystat do přírody, nastříkejte si směs na kůži nebo oblečení.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod