Zubní pasta je skvělá nejen k čištění zubů. Umí toho daleko více

 Ostatní 
15. října 2017 15:28 / Natálie Nová
  1
📷
4 fotografie v galerii
Zubní pastu lze využít nejen na zuby, ale i tenisky, auto nebo modřiny Shutterstock
Zubní pastu lze v domácnosti využít nejen k čištění zubů, ale i mnoha dalších věcí .A nejde jen o čištění. Pomáhá také odstranit otoky a modřiny nebo vyhladí drobné škrábance na displeji mobilu.

Zářivá žehlička

Pokud chcete žehličku vyleštit opravdu co nejšetrněji a zároveň důkladně, vemte si na pomoc zubní pastu. Trochu klasické zubní pasty si dejte na hadřík a žehličku jednoduše vyčistěte. Nakonec vlhkým hadříkem odstraňte zbytky špíny a zubní pasty.

Tenisky

Pokud nosíte plátěné tenisky, zřejmě dobře víte, jak se do gumové podrážky špína ráda zažírá. Opět vám ale pomůže zubní pasta. Vytlačte proužek pasty na starý zubní kartáček a známými krouživými pohyby gumovou podrážku důkladně vyčistěte. Výsledkem budete překvapeni.

Světla u auta

Zubní pasta se skvěle hodí i při čištění světel u auta. Stačí si vzít nějaký starý nepoužívaný kartáček na zuby, vyytlačit kousek pasty a světla pořádně vyčistit. Nakonec vemte měkký hadřík a zbytky zubní pasty odstraňte a důkladně vyleštěte. Světla se budou blýskat jako nová.

Modřiny

Udeřili jste se někde a rádi byste se zbavili nevzhledných modřin či otoků? Se zubní pastou to není žádný problém. Stačí použít kousek fluoridové zubní pasty přímo na modřinu, zakrýt gázou přes noc a ráno opláchnout. Místo modřiny bude místo buď vybledlé, nebo modřina zmizí úplně.

Barva na vlasy

Zubní pasta pomůže také odstranit zbytky barvy na vlasy ze špatně přístupných míst. Když si zubní pastu nanesete kolem linie vlasů, tak si při barvení nezašpiníte kůži. Místa pak jednoduše setřete a opláchnete.

Odstranění škrábanců

Zubní pasta dobře funguje na škrábance a šmouhy na skleněných nebo plastových materiálech. Naneste tenkou vrstvu zubní pasty a jemně vmasírujte, poté opláchněte čistou vodou nebo vyleštěte měkkým hadříkem. Funguje to například na displeje mobilů, ale i dioptrické nebo sluneční brýle a podobně.

Konec zamlžených brýlí

Zubní pasta funguje také jako skvělá ochrana proti zamlžování. Pokud se tedy chystáte do prostředí, kde víte, že se vám zamlží brýle, stačí jepředtím opět jen potřít pastou, setřít a neviditelná vrstva na sklech působí jako skvělá ochrana.

Krásné nehty

Vaše zuby a nehty jsou si svým složením velmi podobné. Naneste trochu zubní pasty na starý kartáček na zuby, který již nepoužíváte, a třete jím o nehty. Zubní pasta dodá nehtům lesk, zároveň je i posiluje.

Pastelka na zdi

Než se nadějete, vaše zeď je počmáraná. Každý rodič by chtěl znát tento trik. Pastelky ze zdi sundáte dolů pomocí zubní pasty a ušetříte si tak pracnou výmalbu pokoje.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve