Pes, nebo kočka? Výběr si dobře rozmyslete!

 Mazlíčci 
18. července 2017 08:09 / Marie Popelková
  5
📷
2 fotografie v galerii
Na rozhodování si nechejte dostatek času.  Internet
Pes a kočka jsou povahově dvě zcela odlišná zvířata. Pokud se rozhodnete pro pejska, musíte mít na paměti, že bude téměř stále vyžadovat vaši pozornost. Na rozdíl od kočky, o které často ani nevíte, že je s vámi pod jednou střechou!

Důležitým faktorem při rozhodování je čas, který jste schopní domácímu mazlíčkovi věnovat. Pokud trávíte většinu dne v práci, nemáte čas na dlouhé vycházky a výcvik nebo jste spíše introvert, tak je správná volba kočka. Nevyžadujte tolik pozornosti, má ráda svůj klid a volnost, kterou vyžaduje. Pokud doma otevřete dveře a vrátíte se po dlouhých hodinách v práci, nečekejte, že vás kočka bude nadšeně vítat. Na druhou stranu se ráda mazlí a je velmi přítulná. 

Cestování s kočkou se nedoporučuje. Kočky to vyloženě nesnáší a dokážou to dát velmi hlasitě najevo. Pokud ji chcete nechat doma několik dní, není to problém. Stačí jí nechat dostatek jídla a pití a kočka nebude strádat. Je však potřeba zajistit nejen toaletu, ale i možnost dostatečného pohybu a prostoru pro hraní.  

Vítací typ

Pes je jasná volba pro lidi, kteří mají dostatek času a ten volný chtějí trávit venku po boku čtyřnohého kamaráda. Myslete na to, že pes vás bude mít neustále na očích a bude za vámi chodit jako ocásek. Jen co otevřete dveře do bytu, který jste opustili na pouhých deset minut, pejsek vás bude vítat, jako kdyby vás rok neviděl. Zavděčíte se mu drbáním, a když ho vezmete na dlouhé procházky. Pes je dobrý společník a rád se podřídí autoritě, pokud najde ve svém páníčkovi přirozeného vůdce.

Pes či fenka?

Zůstává si rozmyslet, zda si domů přivedete psa nebo fenku. Psi jsou více dominantní, nezávislí a vyžadují delší procházky. Potřebují očuchat všechny stopy a můžou vám utíkat za fenami, které hárají. Feny mají méně vyrovnanou povahu než psi, což je dáno kolísáním hormonů v průběhu hárání.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve