Rady, jak správně zacházet s gelovými kapslemi na praní

 Dům 
22. července 2017 12:03 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Pokud používáte gelové kapsle, měli byste se ujistit, že to děláte správně. internet
S vývojem automatických praček zároveň rostla i snaha o co nejúčinnější prací prášek. Čím dál více se místo prášku používají gely nebo gel v kapsli. Víte ale, jak s kapslemi správně zacházet, aby fungovaly co nejlépe? Zde je několik rad.

Gel v kapsli má hned několik výhod. Dávku na jednu várku už máte předem připravenou a šetříte čas, protože ji nemusíte odměřovat. Také nemusíte mí strach, že byste při manipulaci s gelem pokapali podlahu nebo něco jiného, co by vám stálo v cestě.

Co se týče skladování, neměli byste mít kapsle položené v otevřené polici, kde by na ni mohly dosáhnout děti nebo vaši mazlíčci. Balíčky vybízí ke hře a gel by mohl být pro děti i zvířata nebezpečný, kdyby jej například spolkli v případě, že by se kapsle protrhla.

Neskladujte kapsle v prostorách s vysokou vlhkostí. Mohla by způsobit, že se začnou lepit k sobě nebo dokonce protrhnout. Když zacházíte s kapslemi, měli byste mít vždy suché ruce.

Kapsle jsou vyrobené tak, aby se rozpustily při jakékoliv teplotě. Proto nemusíte mít strach, že by zůstaly neporušené, když perete při nízkých teplotách. Kapsle ale potřebují dostatečné množství vody, proto nepřecpávejte pračku oblečením, když se chystáte je použít.

Kapsli vždy položte naspod bubnu a až potom do pračky naskládejte oblečení. Nepokládejte ji na oblečení, protože by nemusela přijít do kontaktu s dostatečným množstvím vody na to, aby se rozpustila. Potom by na prádle mohla zůstat usazenina nebo fleky. Nikdy nedávejte kapsle do přihrádky pro prací prášek a gel. Dávkovač by se mohl ucpat.

Pokud se vám kapsle nerozpouští, může to být způsobeno tím, že máte příliš tvrdou vodu, nebo do pračky dáváte moc oblečení.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod