Podkrovní byt? V létě slušná sauna!

 Dům 
02. srpna 2017 12:58 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Podkrovní byt vypadá krásně, má ale i své nevýhody! internet
Zíráte úžasem pokaždé, když vstoupíte k někomu do podkrovního bytu? Líbí se vám dřevěné trámy, které dodávají domovu pocit krásy, ale i přírody? Připadají vám kouzelné šikmé stěny a střešní okna? Pokud chcete podkrovní byt i vy, nezapomeňte na nevýhody!

Podkrovní byt je až nahoře, a proto je z něj vidět na široké okolí. Krásný výhled umocní, pokud má byt balkón nebo terasu. Pokud ji nemá, neužijete si pořádně výhledu, můžete zapomenout na opalování přímo doma, romantické večeře za letního vánku, ale celý rok taky budete mít problém, kam věšet vyprané prádlo.

V zimě budete mít v podkroví zimu jako řemen, takže budete muset pořádně topit. Rozhodně si tedy nechejte zvýšit zálohy, ať už topíte plynem nebo elektřinou. Pokud totiž budou zálohy nízké, potom vás může účet za rok nemile překvapit! Pokud vám odejte topení a bude ho muset spravit opravář, snažte se, aby to bylo ještě ten den. Pokud budete totiž v podkroví trávit noc bez topení, nebudete tam mít o moc více stupňů než venku.

V létě ale budete mít opačný problém! Protože bude slunce pražit přímo na střechu, pod kterou podkrovní byt je, budete si užívat saunu zadarmo. Pokud jsou venku vedra přes 30 stupňů, stejné to bude i u vás doma. Moc si nepomůžete ani tím, že otevřete všechna okna. U těch střešních totiž neprovětráte celý byt, takže stejně bude horko.

Nevýhodou je to, že u střešních oken nemůžete mít síťku, protože jinak okno nebudete moct otevřít. Když tedy okna otevřete, musíte čekat, že k vám polezou nezvaní návštěvníci. Narazíte tak klidně na pavoučka, brouky, ale třeba i berušky nebo můry. Obzvlášť se k vám pohrnou, pokud si večer rozsvítíte a vyvětráte.

Pomoct si můžete například větrákem, který můžete dát do více místností. Pokud ale pojedou nepřetržitě, taky se plácnete přes kapsu. Pořídit si můžete i klimatizaci, která může vyřešit všechny problémy. Okna můžete mít zavřená a klimatizace bude váš byt chladit. Než si ji ale užijete, pořádně se prohnete. Klimatizaci totiž nekoupíte za pár korun!

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47