Zkrášlete si balkón nebo parapet vlastnoručně vyrobenou rozkvetlou bedýnkou

 Zahrada 
03. srpna 2017 09:56 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Do bedýnky můžete dát různé květiny, například tulipány! internet
Pracujete rádi na zahrádce a jste nápadití? Zkrášlujete si prostor čas od času květinami přímo ze záhonku pod okny a vymýšlíte stále nové věci? Vyrobte si kouzelnou rozkvetlou bedýnku plnou květin a rostlinek, kterou pak můžete nechat na terase, balkóně nebo prostě jen na parapetu!

Potřebovat k tomu budete především bedýnku, nůž s nůžkami, provázek, ale i vázy, sklenice a kromě květin i větvičky stromů. Pokud máte všechno pohromadě, můžete se pustit do práce, na jejímž konci budete mít úsměv od ucha k uchu.

Výhodou bedýnky je, že si do ní můžete dát, co se vám líbí. Podle nálady, ale i podle sezóny lze její obsah měnit, takže si můžete dělat třeba i každý týden novou radost. Záleží pouze na vás, jak často budete práci věnovat čas.

Vyberte si bedýnku, do které se vleze několik váz nebo sklenic. Pokud vám nevyhovuje její barva, můžete si ji natřít jakoukoliv jinou barvou, ale pozor, musíte ji pak nechat zaschnout! A potom už nic nebrání pustit se do práce.

Nachystejte si květinky a větvičky, které chcete, aby vám dělaly radost. Můžete si nasbírat třeba tulipány, pivoňky, fialky, hortenzie, frézie, ale i další květiny. Potom si připravte bedýnku a pomůcky jako vázičky a sklenice různých velikostí. Nahradit je může například zavařovací sklenice nebo třeba jen lahvička od kečupu nebo medu.

Nádoby uspořádejte do bedýnky a nalijte do nich vodu. U květin potom nezapomeňte odstranit listy, aby neodpařovaly tolik vody a vydržely déle čerstvé. Jen u tulipánů můžete nechat pár lístků, ale očistěte spodní část.

Do největších váz uvažte větší kytice, které budou mít více kusů jednoho druhu, nebo bude mít druhů vícero. Začít můžete s hortenzií a přidávat k ní další květiny a větvičky. Potom seřežete stonky, kytici uvážete a vložíte do vody.

Tak postupujte, dokud budete mít volné nádoby. Nezapomeňte ale na to, že některé pojmou květin více, jiné jsou tak úzké, že třeba jen jednu. Až naplníte celou bedýnku, můžete si ji dát na zvolené místo. Pokud se vám to podaří, můžete ji použít třeba i jako originální narozeninový dárek, který zcela jistě potěší!

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve