Nepodceňujte pokousání od psa! Raději zajděte k lékaři!

 Mazlíčci 
09. srpna 2017 12:48 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Doktor vám pravděpodobně předepíše antibiotika.  Internet
V žádném případě neberte pokousání na lehkou váhu! V ústech psa se totiž nachází řada bakterií, které se velmi rychle rozšíří a mohou zadělat na pořádný problém! Riziko hrozí ve větší míře osobám s poruchami imunity! Rychle by měli jednat například lidé s cukrovkou či s cévním onemocněním!

Pokud vás pokouše cizí pes, který volně běhá po ulici a na obzoru není jeho páníček, tak bezprostředně kontaktujte policii a za jejich pomoci se snažte zjistit totožnost psa a majitele. Důležité je zjistit, zda je pes řádně očkován. Hlavní je ránu, co nejdříve ošetřit. Pokud krvácí, pokuste se o zastavení krvácení. Vyvarujte se zaškrcení rány, takový způsob použijte v případě, že máte silné tepenné krvácení.

Po zastavení krvácení je na řadě ošetření rány pomocí desinfekce a následné ovázání sterilním obvazem. Po základním ošetření vyhledejte lékaře. Poraněné části věnujte zvýšenou pozornost, negativním signálem je zarudnutí a zvýšená teplota v okolí rány, hnis vytékajícím z poranění či ztráta pohyblivosti či citlivosti.

Doktor může v některých případech nasadit antibiotika nebo ránu namazat antibiotickou mastí. Při zákroku z rány odstraní zničené tkáně, kůži, krevní sraženiny a jiné cizí částečky, které jsou potenciálním zdrojem infekce. Případně, pokud došlo ke zhmoždění tkáně, ránu chirurgicky ošetří.

Pamatujte na to, že každé pokousání psem představuje riziko nákazy vzteklinou. V případě sebemenšího podezření na tuto závažnou nemoc lékař okamžitě zahájí léčbu, kterou přizpůsobí závažnosti situace.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve