Co zasadit na konci srpna nebo v září

 Zahrada 
20. srpna 2017 06:21 / Bronislava Silná
  4
📷
2 fotografie v galerii
Na zahrádce ještě bez problémů vyrostou ředkvičky. Shutterstock
Pokud si myslíte, že vaši zahrádku čeká už jen příprava na zimu, jste na omylu. Máme pozdně letní a podzimní inspiraci.

Zkuste špenát

Výbornou zeleninou, která může vyrůst, ještě než napadne sníh, je špenát. Pokud ho zasadíte na konci srpna nebo začátkem září, dočkáte se už v říjnu pěkné úrody. Špenát se dá použít samozřejmě klasicky, tepelně upravený s přidáním česneku, nebo i jako čerstvý do salátů. Jeho předností je obsah zdraví prospěšných látek, kyseliny listové a vlákniny.

Je libo čerstvou ředkvičku?

Na konci léta můžete také zasadit rané odrůdy ředkviček. Protože na podzim bývá oproti létu více vláhy a teploty také připomínají ty jarní, ředkvičkám se bude dobře dařit a vy budete mít ze zahrádky výbornou čerstvou zeleninu. Ředkvičky jsou skvělé čerstvé, k pečivu a pomazánkám. Jsou výborné i do salátů a můžete je také, pokud byste měli opravdu velkou úrodu, dusit spolu s masem nebo houbami.

Bylinky přesaďte do květináče

Jestliže máte bylinkovou zahrádku, můžete si na sklonku léta dát část rostlin do květináče na kuchyňský parapet. Budete tak mít zajištěno, že se nemusíte svých oblíbených bylinek vzdát ani přes zimu a nemusíte je také kupovat v obchodě.

Zasaďte dvouletky a některé cibuloviny

Období počínajícího podzimu je vhodnou dobou k sázení dvouletých rostlin, které do zimy ještě stihnou zakořenit a příští rok budou pokračovat v růstu.

Dokud je země teplá, máte dobrou příležitost sázet cibulky jarních narcisů. U jiných cibulovin je třeba počkat, až země vychladne.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?