Skvělé tipy, jak oživit zahradu za málo peněz

 Zahrada 
19. srpna 2017 12:07 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Nápady, jak zkrášlit zahradu bez velkého rozpočtu. internet
Je pravda, že některé zahradní náčiní nebo rostliny mohou stát spoustu peněz. Lze ale také docílit toho, aby vaše zahrada vypadala fantasticky, téměř bez peněz. Zde je několik tipů, jak na to!

Jeden z nejsnadnějších a nejlevnějších způsobů, jak přetvořit vaši zahradu, je zastřihnout trávník do nějakého přesně definovaného tvaru. Lze zvolit něco jako kruh, čtverec nebo obdélník. Obrazec stačí jen vyznačit pomocí provázku a rýčem odhrabat přebytečnou trávu. Když budete šikovní, můžete být s prací hotoví i za jedno odpoledne.

Nejméně finančně náročná cesta, jak zaplnit záhonky květinami, je nakoupit trvalky, které můžete rozdělit. Jednoduše vytáhněte rostlinu z květináče, rozdělte ji na dva nebo na tři díly tak, aby všechny části měly nějaké stonky a kořeny. Vyhlubte díry a všechny části zasaďte. Až se rostliny příští rok rozrostou, proces lze opakovat.

Co se týče cestiček a chodníků, štěrk nebo drobné kamínky jsou cenově dostupnější než dlažba. Než položíte vrstvu štěrku nebo kamínků, vyznačte si plochu, kterou chcete zaplnit, odstraňte přebytečnou půdu a trávu a na zem připevněte nepropustnou slídu, která zabrání růstu plevele. Vrstvu kamínků udělejte asi 2,5 centimetru vysokou. Když zvolíte světlou barvu, bude hezky kontrastovat s vašim trávníkem.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47