Jak zamaskovat škrábance na dřevěném nábytku

 Dům 
21. srpna 2017 12:05 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Obnovte krásu vašeho dřevěného nábytku. internet
Škrábance pokazí vzhled každého dřevěného povrchu. Lze je ale zamaskovat tak, že váš nábytek bude vypadat jako nový. Vyzkoušejte některý z následujících tipů.

Předtím než se pustíte do odstraňování rýh, setřete z poškozeného místa prach. Jednou z možností je použít k zamaskování kávu nebo čaj. Uvařte si malý šálek velmi silné kávy a naneste ji na škrábanec měkkým hadrem. Měl by ztmavnout do původní barvy dřeva. Obdobně bude fungovat kávová sedlina nanesená tyčinkou do uší. Nejprve naneste tenkou vrstvu a nechte ji několik hodin působit, než přidáte další.

Lze použít také černý čaj. Namočte sáček s čajem do několika lžiček horké vody a nechte asi dvě až tři minuty louhovat. Potom čaj nechejte vsáknout do kousku vaty a potřete s ním rýhu. Přebytečné množství čaje setřete utěrkou. Když bude potřeba, čaje přidejte, dokud dřevo nebude tmavé jako okolní povrch.

Pomoci si můžeme také ořechy. Když budeme poškozené místo třít vlašským ořechem nebo mandlí ve směru škrábance, rýhy zmizí. Vyzkoušet lze i burákové máslo. Stačí jej nanést, nechat působit asi hodinu, a potom setřít.

Malé škrábance můžeme zamaskovat také tužkou na obočí nebo voskovkou. Musíme si dát ale pozor, abychom našli opravdu odpovídající odstín. Potom už stačí jen škrábanec zamalovat.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve