Tipy pro ty, kteří nenávidí umývání nádobí

 Dům 
16. září 2017 12:06 / Marie Popelková
  1
📷
3 fotografie v galerii
Někdo prostě drhnutí špinavých talířů nesnáší. Jak se takoví lidé s nádobím vypořádávají?  internet
Pro někoho představuje umývání nádobí tu vůbec nejotravnější domácí práci. Právě tito lidé jsou ale nejlepší v odkládání této činnosti a dokáží si najít nejefektivnější metody, když se s nádobím už opravdu musejí nějak vypořádat. Zde jsou jejich tipy.

Někteří lidé se vyhýbají umývání nádobí tím, že si jídlo objednávají, což je sice efektivní v redukci použitého nádobí, ale velice nevýhodné pro jejich peněženku a také životní prostředí.

Výhodné je umývat nádobí „za pochodu.“ To znamená umýt nádobí hned během vaření nebo hned potom. Budete překvapeni, jak rychle dokážete nádobí umýt, pokud na vás bude čekat horké, uvařené jídlo. Kupu nádobí můžete například umýt v mezičase, než se vám rozehřeje trouba nebo začne vařit voda v hrnci.

Pokud snížíte množství nádobí, které máte, donutí vás všechno, co je zašpiněné, umýt, abyste se měli z čeho najíst. Nechte si vytažených pouze několik kusů a zbytek ukliďte do skříňky. Nádobí se vám přestane hromadit ve dřezu a když už se do něj pustíte, bude rychle hotovo.

Zpříjemněte si činnost, která vás obtěžuje. Zapněte si k umývání nádobí třeba vás oblíbený seriál, nebo si pusťte rádio nebo album skupiny, kterou znáte.

Nejefektivnější je samozřejmě špinavé nádobí vůbec nevytvářet, to znamená používat při vaření menší množství hrnců, pánví a podobně. Můžete například orestovat něco na pánvi a potom ji použít pro smažení něčeho dalšího. Existuje také spousta receptů, ke kterým budete potřebovat jen jeden hrnec nebo jednu pánev.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve