Jak si uklízení opravdu užít

 Dům 
23. září 2017 12:06 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Drobnosti, které nám mohou zpříjemnit tolik nenáviděnou činnost. internet
Nechuti k uklízení se asi nikdy dočista nezbavíme. Můžeme si jej ale aspoň trochu zpříjemnit, aby bylo více snesitelné a necítili jsme tolik hořkosti, až se do něj budeme příště pouštět.

Pokud chceme zapomenout na to, že děláme něco, do čeho se nám vůbec nechce, musíme naši mysl zaměstnat něčím jiným. K tomu účelu nám skvěle poslouží poslech hudby. Při uklízení téměř žádnou myšlenkovou kapacitu nepotřebujeme, a proto můžeme svoji mysl zaplnit hudbou našeho oblíbeného interpreta. Jestli nemáte náladu na muziku, vyzkoušejte audioknihy, nebo zavolejte někomu, s kým jste už dlouho nemluvili.

Povzbudit se lze i jinými smysly než jen sluchem. Zpříjemněte si uklízení příjemnými vůněmi. Zvolte si takové čistící prostředky, jejichž vůně máte rádi. Vůně vám může při uklízení zvednout náladu úplně stejně jako vaše oblíbená písnička.

V případě že patříte k lidem, pro které uklízení představuje tu nejotravnější část dne, pusťte se do něj hned ráno. Zbavíte se ho hned na začátku dne a nebudete na něj muset celý den myslet. Naopak si můžete během dne užívat pocit, že už to máte z krku.

Naučte se odměňovat. Slibte si, že až budete mít veškerý úklid hotový, dáte si kousek čokolády, sklenku vína, relaxační koupel nebo se podíváte na díl seriálu, který zrovna sledujete. S představou toho, co vás po úklidu čeká, vám to půjde mnohem rychleji.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008