Vyrobte s dětmi létajícího draka. Udělá vám větší radost a navíc ušetříte!

 Dílna 
27. září 2017 07:20 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Užijte si s dětmi podzimní radovánky! Shutterstock
Podzimní měsíce s sebou přináší nejen déšť, chladnější počasí a kratší dny. Přináší s sebou určité tradice. Jednou z nich je určitě pouštění draka. Z draka, kterého si děti vyrobí samy nebo s vaší pomocí, budou mít největší radost.

Tradičně touto dobou je sháňka po materiálu, ze kterého draka postavíte, ale také po návodech a radách, jak ho zkonstruovat, aby opravdu létal. S naším návodem si můžete být jisti, že se o tuto podzimní radost nepřipravíte.

Co je na draka potřeba

  • nejlépe dvě laťky nebo dřívka
  • kus drátu
  • lepidla nebo něco, čím dřívka slepíte
  • tenký bílý papír
  • pastelky, vodovky, křídy, třpytky, lepidlo, fixy,…
  • barevný nebo krepový papír
  • lepidlo/páska
  • motouz na pouštění draka

Jednoduchý postup

Začnete tím, že dvě laťky nebo dřívka upravíte na poměr 3:2 (např. 75 x 60 cm). Kratší laťku dáte přes tu delší ve 2/3 její délky. Uprostřed vám vznikne takový kříž, který je nutné spojit lepidlem nebo nějakým drátkem. Pokud chcete, aby tento spoj byl opravdu pevný, udělejte si tam zářezy. 

Dalším krokem je příprava papíru, který musí být po stranách alespoň o 3 cm delší - kvůli upevnění. No a teď přichází ta nejzábavnější část - tedy malování vašeho draka. Čím víc pestrý bude, tím více na obloze bude vidět.

Přesah těla draka ohněte a lepidlem ho přelepíte přes provázkovou kostru draka. Mezitím si můžete vyrobit ocas pro draka. Ten se dělá pomocí skládání papíru - něco jako harmonika. Opět platí, čím víc barev použijete, tím je to lepší.

Dejte ale pozor na to, až budete lepit jednotlivé dílky ocasu k sobě - nebo je přidělávat na provázek. Ideální totiž je, abyste se opravdu pokusili trefit do středu. Jinak vám bude létat drak k jedné straně.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve