Dejte klíči sbohem! Otevírejte dveře otiskem prstu!

 Dům 
27. září 2017 12:04 / Marie Popelková
  1
📷
3 fotografie v galerii
Do systému se vleze víc než dvacet různých otisků. Internet
Používat klíče k otevírání vstupních dveří do bytu je již minulostí, nyní k tomu postačí pouhý prst. Stačí načíst otisky prstů jednotlivých uživatelů, udělit jim oprávnění vstupu a budete mít jistotu, že si nikdo cizí vaše dveře neodemkne!

Výhodu čtečky pocítíte hned, když se budete blížit z práce ke dveřím. Už žádné prohledávání kapes a tašky s cílem najít svazek klíčů. Stačí jednoduše přijít a projet po čtečce prstem a dveře do vašeho království se otevřou.

Systém má paměť až dvacet různých uživatelských otisků, takže vaše rodina nemusí zoufat, že se v případě potřeby do bytu nedostane. Většina systémů má k dispozici jednu malou vychytávku. Pro jednotlivé uživatele můžete nastavovat časová okna, ve kterých si daný uživatel může dveře odemknout. Pokud se rozhodnete, že některá s již zadaných osob nebude mít vstup do bytu, otisk prstu lehce vymažete ze systému.

Čtečka prstů je dokonale chráněna před zneužitím. V případě pěti pokusů o neoprávněný vstup, systém na dobu třiceti sekund přestane reagovat na jakoukoli akci. Navíc je každý pokus o násilný vstup detekován a následně spustí místní poplach. Při cestě z domu už nemusíte přemýšlet, zda jste zamkli dveře. Po zabouchnutí se totiž automaticky zamknou.

Nákupem se zároveň vyhnete riziku, že vám někdo okopíruje klíče nepatentovaných profilů. V případě vykradení pomocí okopírovaného klíče byste nedostali od pojišťovny ani korunu. Pořizovací cena čtečky prstů se pohybuje v řádech tisíců korun. Za propracovanější model si můžete výrazně připlatit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve