Vychutnejte si doma kávu jako od profesionála! Pořiďte si kávovar!

 Dům 
29. září 2017 11:15 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Udělejte si z kávy požitek. Internet
Kvůli kvalitní kávě, cappuccinu nebo našlehanému latté už nemusíte chodit do kavárny. Oblíbený nápoj si můžete vychutnat v pohodlí domova díky modernímu kávovaru. Jeho vývěr však dobře zvažte!

Nákup kávovaru není zrovna levná záležitost, proto dobře vybírejte. Například kávovar na kapsle sice pořídíte poměrně levně, ale při pravidelném používání se prodraží, protože jedna kapsle stojí většinou víc než pět korun.  U většiny kávovarů se navíc koupí specifické značky zavazujete k tomu, že budete odebírat právě jejich kapsle. Jejich nabídka je však velmi široká. Vybrat si můžete od nejsilnějších káv až po speciality v různé síle a s různými příchutěmi.

Pokud máte v oblibě kapse, ale rádi si připravíte i mletou kávu, tak na to v tomto případě zapomeňte. Přístroj je určený pouze na kapsle. Lidé mají tento typ v oblibě převážně kvůli jednoduché manipulaci s kávou a rychlosti přípravy kávy. Vodu totiž kávovar ohřeje ve výkonném průtokovém ohřívači za několik sekund. Přístroj je také snadný na údržbu, proces čistění provede automaticky po každé připravené kávě.

Automatická espressa ocení převážně lidé, kteří upřednostňují čerstvě namletou kávu a jednoduchou obsluhu. Automatické kávovary jsou vybaveny mlýnky zrnkové kávy a vyšší modelové řady i nádobou na mléko, díky kterým lze velmi jednoduše vytvořit i oblíbené cappuccino nebo café latté. Na rozdíl od kávovaru na kapsle musíte tento typ pravidelně čistit.

Velmi vyhledávaným druhem kávovaru je pákový. Nevýhodou je, že nemá zásobník na kávu a při každém šálku je nutné napěchovat sítko namletou kávou. Sítko je umístěno v páce, která se umisťuje před výpusť vody. Ta se pak přes kávu v sítku protlačí do šálku. Kávovary jsou většinou vybaveny parní tryskou pro přípravu mléčné pěny.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod