Čeho se zbavit při velkém podzimním úklidu

 Dům 
01. října 2017 12:19 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Pusťte se do podzimního úklidu a zbavte se věcí, které nepotřebujete internet
Léto dávno skončilo a začátek podzimu je skvělé období k velkému úklidu. Tato doba je jako stvořená k tomu, abyste prošli váš dům pokoj po pokoji a zbavili se všech věcí, které jste během léta nepoužili a nevyužijete ani v zimě.

Nabízí se začít v šatníku. Proberte staré plavky, které už nikdo nenosí. Zbavte se letního oblečení, které jste na sobě ani jednou neměli nebo jste se v něm necítili dobře. Zamyslete se, které podzimní a zimní oblečení následující sezónu budete nosit. Stejným způsobem protřiďte i botník. Zahoďte oblečení, boty i doplňky, které jsou rozbité a jejichž opravu nemáte v plánu. Nakonec se zbavte ponožek, které nejsou do páru.

Dále proberte svoji kosmetiku. Zbavte se věcí, které jsou prošlé. Vytřiďte make-up, který se nehodí k barvě vaší pleti. Zahoďte staré laky na nehty, které už nemají svoji původní strukturu. Zkontrolujte, jestli už žínka, kterou se umýváte, není příliš opotřebovaná. Vyhoďte vzorky a malé lahvičky určené na cestování, které nikdy nepoužijete.

Potom se přesuňte do kuchyně. Zbavte se starého koření a jídla v mrazáku, které tam leží už příliš dlouhé. Protřiďte svačinové krabičky a vyhoďte ty opotřebované a ty, které nemají víčka.

Nakonec proberte hračky a oblečení a boty dětí, ze kterých do příštího léta vyrostou. Zahoďte časopisy, kterými už jste mnohokrát listovali, nebo se k nim až doteď vůbec nedostali. Nahlédněte také do lékárničky a prohlédněte expirace. Uvidíte, že po zahození všech těchto věcí se budete cítit skvěle.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47