Vyzdobte balkón na zimu. Poradíme vám, jaké rostliny zvolit

 Dům 
18. října 2017 09:19 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
V obchodech si můžete pořídit různé jehličnany v květináčích! internet
Zima už brzy vystřídá teplo a vy budete řešit otázku, co dát na balkón. Od jara do podzimu tam může být zeleň a kvítí, ale na zimu musíte zvolit něco jiného, čemu nevadí ani mráz! Zvolit můžete jehličnany nebo vřesovce.

Pokud máte zazimované kytičky a odnesli jste je z balkónů a teras někam pod střechu, kde nebudou chřadnout, musíte vymyslet variantu na zimu. Když jste zvyklí mít na balkóně kus přírody, těžko byste snášeli jen prázdná místa. I když je mrazivé počasí limitující, přece jen se můžete něčím potěšit!

Jednou z nejčastějších rostlin jsou vřesy a vřesovce. Teploty pod bodem mrazu jim nevadí a většina z nich kvete v zimě. Pokud jich budte dávat více dohromady do jednoho truhlíku, dejte jim spíš kyselejší a propustnou zeminu. I když nejsou vřesy nároční na vodu, nenechejte je příliš vyschnout. Volné místo mezi rostlinkami můžete vyplnit mulčovací kůrou. Můžete k nim přiřadit i další rostliny odolné proti mrazu jako například okrasné trávy.

V zimě se hodí i jehličnany v truhlíku. K dostání jsou v obchodech už na podzim. Proti mrazům jsou odolné. Pomoct jim můžete i tím, že květináč umístíte do termoizolační nádoby. Je jich více druhů, některé jsou z plastu, jiné z kovu nebo polystyrenu. Sloužit mohou celý rok, protože rostlinu chrání jak před chladem, tak i vedrem.

Další možností je umístit rostliny do velkých květináčů. Čím větší vrstva zeminy, tím více chrání kořeny a je to lepší. Pokud nejsou vystavené dešti nebo sněhu, můžete je obalit jutou nebo netkanou textilií. Pokud se chcete pěstování přírodních rostlin v zimě vyhnout, můžete zvolit i přírodní dekorace. Můžete například větve jehličnanů nebo šišky napíchat do truhlíků a bude vystaráno.

O zimní péči o kaktusy jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008