Hledáte něco originálního pro váš domov? Vyrobte si přírodní obraz z větví

 Dílna 
18. října 2017 15:01 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Z větví se dá vytvořit zajímavá dekorace do bytu. Internet
Na to, abyste si svůj byt zkrášlili zajímavým a hodně neobvyklým způsobem, často není potřeba moc peněz. Stačí být kreativní a alespoň trochu zruční. Výrobu originálního obrazu z obyčejných větví zvládnou i ti, kteří jinak moc uměleckého nadání nemají.

Na obraz z větví lze použít větvičky z prakticky jakéhokoliv stromu. Velmi dekorativně vypadá bříza, ale nemusí jít jen o tento strom. Krásně vypadají i jiné dřeviny a velmi nezvyklý obraz lze vytvořit i ze zajímavě propletených kořenů. Záleží tak na vaší fantazii a také na tom, k jakým větvičkám či kořínkům se ve svém okolí dostanete.

Kromě větví budete potřebovat také prázdný rámeček. Buď můžete využít nějaký starý rám z obrazu nebo si ho jednoduše vyrobíte. Stačí k tomu čtyři prkýnka, která k sobě slepíte nebo sešroubujete.

Do rámu pak vložte zajímavě zohýbané nebo barevné kusy větviček. Rámečky mívají vzadu vyhloubený okraj, do kterého je můžete zapřít a upevnit buď tavnou pistolí nebo lepidlem. Dbejte na to, aby větvičky nebyly příliš prohnuté dozadu, aby pak hotový obrázek přilnul pěkně ke zdi.

Pokud se rozhodnete vyrobit obraz ze silnějších větví, lze je k rámu přišroubovat. Ještě zajímavějšího efektu docílíte, když obrazů vytvoříte více, a to tak, že jeden v podstatě plynule přechází do druhého. Sestavu obrázků pak můžete koncipovat tak, že rámečky poskládáte buď na šířku nebo na výšku, záleží jen na vás.

Výhodou obrazu z větví je, že má své kouzlo prakticky v jakémkoliv ročním období. Navíc ho lze různě tematicky dekorovat, takže bude pokaždé vypadat jinak a hned tak se vám neokouká.

Pokud jste navíc praktické povahy, můžete obrazu vtisknout i funkci věšáku. Na drobné větvičky lze zavěsit náušnice, prsteny a další šperky. Pokud byste udělali tento obraz opravdu ve velkém a větve přišroubovali, můžete mít i zajímavý věšák třeba na oblečení.

Z větví se zkrátka dají vytvořit krásné i praktické dekorace, které váš interiér promění k nepoznání. Podle svého gusta můžete větvičky i natřít barvou nebo zkrášlit světelným řetězem.

Z větví toho lze ale vyrobit podstatně více. O tom, jak například tento přírodní materiál využít k vytvoření poličky na plyšáky do dětského pokoje, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47