Prášek, nebo tablety? Jak zvolit správný prostředek do myčky

 Dům 
20. října 2017 12:31 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Myčka nádobí je velkým pomocníkem.  Internet
Pro perfektně čisté nádobí z automatické myčky je nutné vybrat ten správný čisticí prostředek. Mezi nejpoužívanější se již tradičně řadí prášek do myčky a multifunkční tablety. Obě mají své pro a proti.

Nejjednodušší a nejrychlejší řešení představují multifunkční tablety, které jsou často spojovány s perfektními výsledky. Výhoda je v tom, že zároveň plní funkci čisticího prostředku, leštidla a soli. Sáhnout můžete také po tabletách s technologií enzymů, které dokážou odstranit i nejodolnější skvrny. Problém jim nedělají zaschlé zbytky jídla na příborech, talířích, ale ani škrobové skvrny od brambor a rýže.

Pro perfektní výsledek je nutné zvolit vhodný program. V tom však někdy nastává problém. Pokud zvolíte zkrácený program, tablety se nestačí rozpustit a nevyužijí se tak všechny prostředky. Po vyndání z myčky na vás může čekat nemilé překvapení v podobě nedokonale umytého nádobí. Právě na to navazuje problém, že multifunkční tablety nejdou půlit. Za každou cenu do zásobníku musíte dát celou.

Další variantou je starý dobrý prášek. Vhodný je pro lidi, kteří si chtějí podle stupně zašpinění nádobí sami určit, jak velkou dávku prostředku na mytí použijí. Nesmíme zapomenout, že je nutné přidat další přípravky, jako oplachovače a leštidla, které odstraní skvrny od zbytků jídla a taktéž pomohou k dokonalému opláchnutí nádobí od zbytků mycího prostředku. Ochraňují nádobí, zvláště sklenice, před usazováním vodního kamene, který způsobuje na sklenicích nevzhledné mapy. Leštidla udržují vysoký lesk nádobí.

Právě v přidávání dalších prostředků vzniká problém. Počítejte s tím, že se potáhnete s nákupem,kde budete mít prášek, leštidlo i sůl. I když se to nezdá, cenově to vyjde levněji, že multifunkční tablety.

Jaká nádobí nedávat do myčky? 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve