Jak vybrat ideální plemeno psa pro starší lidi

 Mazlíčci 
25. října 2017 11:14 / Marie Popelková
  4
📷
3 fotografie v galerii
Maltézáček je malý, veselý i přítulný! internet
Chcete udělat radost babičce nebo dědovi a pořídit jim čtyřnohého společníka? Ne všechna psí plemena jsou ale vhodná! Která se ke starším lidem hodí? Nejlepší jsou inteligentní psi s klidnou povahou, kteří ani nejsou nároční na péči!

Pokud bydlí prarodiče v bytě a nemají zahradu, je vhodné menší plemeno. Maltézský psík je trpasličí, takže by v tom neměl být problém. Je milý, přítulný, veselý a oddaný svému pánovi, kterého si dokáže přímo zamilovat.

Maltézáček připomíná svou dlouhou bílou lesklou srstí malou bílou kuličku. Je přizpůsobivý a společenský pes. Patří mezi oblíbená plemena. Není náročný na péči, a proto je vhodný jak pro lidi v důchodovém věku, tak i pro rodiny s malými dětmi.

Oblíbeným malým psím plemenem je i yorkshirský teriér. Hodí se i do bytu. Velkou výhodou je jeho srst, protože nelíná. Je to velice veselý a společenský pes, který je také oddaný svému pánovi. Povahou, velikostí a nenáročnou péčí je stejně jako maltézáček vhodný i seniory nebo rodiny s dětmi. Pozor ale na to, že má pronikavý štěkot!

Pro důchodce je dobrý i Kavalír King Charles španěl, společenské plemeno. Je živý, přátelský a nemá sklony k nervozitě nebo agresivitě. Přitom se rád přetulí, ale nevtírá se. Vždy se snaží zavděčit svému pánovi.

Do většího bytu nebo do domu se hodí zlatý retrívr. Je to velmi inteligentní pes, věrný, oddaný a spolehlivý. Má klidnou povahu s výbornou schopností učení. Pořídit si ho můžou senioři, rodiny s dětmi i zrakově postižení.

Variantou je i labradorský retrívr, který se stejně jako zlatý retrívr hodí pro důchodce. Vyniká inteligencí, klidností, učenlivostí a věrností. Plemeno ale vyžaduje i dostatek prostoru a pohybu, proto je vhodnější spíš pro aktivnější důchodce. O vhodném psovi pro běžce jsme psali zde.

Témata: seniorů, důchodce
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008