Chcete netradičního hlídače? Pořiďte si holandského ovčáka

 Mazlíčci 
02. listopadu 2017 13:34 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Holandský ovčák miluje pohyb, špatně ale snáší hrubé zacházení! internet
Potřebujete pořádného hlídače, ale zároveň si potrpíte na netradiční věci a originalitu? Pořiďte si holandského ovčáka. Nejenže je dobrý hlídač, ale je to i skvělý parťák a kamarád! A můžete si s ním i zasportovat!

Existují tři typy holandského ovčáka. Liší se podle srsti. Jeden typ je krátkosrstý, druhý je dlouhosrstý, ale existuje i třetí typ, který má srst drsnou. První dva typy se musí pravidelně kartáčovat a česat, hrubosrstý holandský ovčák se pouze jemně češe.

Holandský ovčák byl původně vyšlechtěný k pastevectví. V současnosti se používá především k ochraně lidí a majetku, ale hodí se i pro záchranářské práce. Je to přítulný a inteligentní, ale i poslušný a temperamentní pes.

Je věrný svému pánovi a má rád aktivity. Rád běhá na volno nebo u kola a můžete se s ním vrhnout i na kynologické sporty. Je to výborný vytrvalec a vydrží také velkou fyzickou zátěž, takže se nemusíte bát dát do těla sobě i čtyřnohému parťákovi. O vhodném psovi na běhání jsme psali zde.

Musíte si však dát pozor na to, že holandský ovčák špatně snáší hrubé zacházení, ale taky nedůsledné nebo stereotypní chování. Majitel mu musí dát jasná pravidla, aby pes věděl, co si může dovolit, a nedělal si, co chce.

Témata: ovčák, hlídač
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve