I drobná změna dokáže divy! Designové triky pro oživení obývacího pokoje

 Dům 
07. listopadu 2017 11:02 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
I drobná změna dokáže proměnit dojem z celé místnosti Internet
Existuje pár drobných triků, které jsou často docela nepatrné a rychle hotové, ale promění pokoj k nepoznání. Zde je několik z nich, které můžete vyzkoušet i u vás doma.

Zkuste váš konferenční stolek u pohovky vyměnit za menší. Stačí vám takový, na který se vejde knížka a pár skleniček s nápoji. Získáte tím prostor, o kterém jste nevěděli, že jej potřebujete. Díky této drobné změně váš obývací pokoj bude vypadat větší.

Šikovné je pořídit si za pohovku nějakou nízkou knihovničku, poličku nebo jiný odkládací prostor. Věci, které nepoužíváte příliš často, můžete odložit právě tady. Ušetříte tím prostor na viditelných místech, na kterých by odložené věci působily dojmem neorganizovanosti a nepořádku.

Skvělým způsobem, jak dodat trochu energie do jakékoliv místnosti, je vkusně namíchat staré a novější kusy nábytku. I kdyby ve vás taková představa vyvolávala spíše smíšené pocity, výsledný dojem by vás určitě mile překvapil.

Pokuste se v místnosti rovnoměrně rozložit těžké a lehčí kusy nábytku. Když naskládáte těsně vedle sebe více kusů těžkého nábytku, pokoj může působit poněkud "těžkopádně". Lehčí kusy nábytku by měly s těmi těžšími vždy hezky kontrastovat.

Jestli potřebujete sladit v jedné místnosti hodně věcí, klíčem jsou barvy. Když větší množství různobarevných věcí vyvážíte dostatečnou hojností bílé, pokoj nebude působit přeplácaně.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod