Obyčejné skleněné lahve dokonale rozzáří váš interiér

 Dům 
20. listopadu 2017 16:07 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Spojením dvou obyčejných věcí vznikne věc neobyčejná Shutterstock
Vánoce už pomalu, ale jistě klepou na dveře a vy možná přemýšlíte, čím byste zkrášlili svůj domov. Máme pro vás nápad, jak si doma vyrobit kouzelnou světelnou dekoraci. Budete k tomu potřebovat pouze dvě hlavní věci. Světelný řetěz a různě velké skleněné lahve nebo mísy.

Světelný řetěz má doma dnes praktický každý. V obchodech se prodávají za pár korun a mívají různé barvy. Je jenom na vás, čemu dáte přednost. Mívají i různé tvary, od hvězdiček, přes srdíčka až po kuličky. Více informací o výběru vhodného světelného řetězu jsme psali zde. Kromě světýlek a lahví ještě budete potřebovat vrtačku se speciálním nástavcem, který zvládne vyvrtat do skla díru. Takže pokud máte doma šikovného a zručného kutila, určitě jej požádejte o pomoc. A pro jistotu doporučujeme použít i ochranné brýle. Tak, jdeme na to.

Vyvrtejte otvor

Je to velice jednoduché. Vrtačkou udělejte do spodní části lahve otvor, který bude tak velký, abyste jím hravě prostrčili světýlka. Pokud zvládnete tento prakticky nejtěžší úkol, máte vyhráno. Potom už dírou prostrčte světelný řetěz a spínač nechejte trčet venku. Lahev potom libovolně naaranžujte na komodu nebo polici a kochejte se krásou vašeho nového osvětlení.

Osvětlete si celý kout

Samozřejmě, že nemusí zůstat jenom u jednoho světla. Popusťte uzdu vaší fantazii a osvětlete si touto dekorací klidně celý kout, který vám zútulní váš obývák nebo halu. Použijte při tom různě velké i široké lahve. Je to jenom na vás.

Vychytávka bez vrtání

Teď tady máme ještě malou vychytávku pro ty, co nemají doma vrtačku nebo nechtějí riskovat, že by jim lahev mohla při manipulaci prasknout. Podobného světleného efektu dosáhnete i tím, že si vezmete skleněnou vázu nebo hlubší kulatou mísu či širší sklenici s víkem a do ní stejným způsobem umístíte světelný řetěz. Lampu můžete ještě přizdobit například šiškami nebo skleněnými baňkami, které nepoužijete na vánoční stromeček. Nezapomeňte opět nechat spínací část řetězu venku.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47