Mít či nemít televizi? Přináší informace i relax, ale probouzí jednu neřest!

 Dům 
25. listopadu 2017 12:33 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Pro někoho je televize a gauč nejoblíbenějším místem Shutterstock
Středem pozornosti mnoha domácností je televize, která někdy jede od rána do večera na plné obrátky. Jiní lidé ji zase ani nemají a podle vlastních slov ji ani nepotřebují. Je tedy televize tak podstatná, nebo se bez ní člověk obejde? Každý to má asi jinak!

Pryč jsou časy, kdy velká televize ve tvaru krychle nebo kvádru zabírala v domácnosti podstatnou část obývacího pokoje a rodiny se scházely u Večerníčku nebo u zpráv. Dnešní televize jsou ploché a lze je přisunout těsně ke stěně nebo ji na ni připevnit, takže zabírají minimum místa.

I když se stále najdou takoví, kteří si večerní televizní noviny nenechají ujít a mají to jako rituál, spousta lidí už na informace nečeká až do pozdějších hodin a najde si je během dne na internetu, který je jich plný a nabízí je aktuálně.

Někdo se ale bez televize neobejde a hraje mu od rána do večera. Televizní maniak se stačí podívat na různé ranní pořady přes telenovely, vyšetří i vraždy s různými policejními týmy a po zprávách se podívá na nějaký film nebo seriál, případně zvolí sportovní kanál a hodnotí fotbalové, hokejové, tenisové nebo jiné klání.

U takových lidí je televize součástí jejich bytí. Sedají si k ní po příchodu z práce nebo z obchodu a velmi těžko se jim od ní odtrhává. Televizi s gaučem nebo sedačkou považují za své teritorium. Často se tak stává, že takoví fanatici zanevřou na ostatní věci, ať už jsou to vztahy nebo aktivní pohyb, což může hrát později roli v jejich zdraví.

Na druhé straně existují lidé, kteří televizi k životu nepotřebují a ani ji doma nemají. K informacím používají právě internet, a pokud se chtějí podívat na film, učiní tak na počítači nebo si zajdou do kina. Více času tak mohou trávit s blízkými nebo sportováním! Co dělat, než si koupíte televizi, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47