Návody na nejkrásnější vánoční přání, která dokáže vyrobit kdokoliv

 Ostatní 
25. listopadu 2017 09:40 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
8 fotografií v galerii
Při výrobě přáníček zapojte vlastní fantazii Shutterstock
Vytvořte vánoční přáníčka vlastníma rukama. Nejenže je to letos vyloženě in, protože trendem je návrat k přírodě a rukodělná práce, ale hlavně tím potěšíte všechny své blízké a kamarády. Zde máte návody na ty nejkrásnější přáníčka, která s trochou trpělivosti dokážete vyrobit i vy.

Letošní Vánoce se nesou v duchu návratu k tradicím hlavně co se týče používaných materiálů. S plastovými dekoracemi letos daleko nedojdete a hrajícím přáníčkům z hypermarketu letos také odzvonilo. Co ale vlastnoruční papírová přání? Pojďte s námi do toho!

Technika kirigami

Jak již název vypovídá, jedná se o japonskou techniku práce s papírem. Na rozdíl od známějšího origami se nejedná o skládání papíru, nýbrž o vystřihování. Výsledkem jsou úžasné, někdy i 3D výrobky z papíru, které mohou sloužit jako dekorace sama o sobě. Pro dokonalé přáníčko nebudete potřebovat nic jiného než různě barevné papíry, tužku, lepidlo a ostré nůžky. Inspiraci hledejte na konci článku v galerii.

Nůžky a papír se vám budou hodit i k mnohem jednodušší technice, kterou jsme se všichni naučili už ve školce. A to je obyčejné vystřihování. Někdy úplně obyčejný trojúhelník, který správně nalepíte na papír, vytvoří moderní a stylové přání. Použít můžete i děrovačky, které z barevného papíru vystříhají nespočet stejných motivů, které pak zbývá jen nalepit na papír.

Lepené origami

I známá technika práce s papírem origami se ale na výrobu přáníček hodí. Vyberte motivy stromků, ozdobiček či ptáčků a jednoduše je nalepte na papír, který v půlce přehnete. Obecně je lepší pro základ přáníčka používat pevnější papír, který vydrží. Zda bílý nebo přírodní, to už je jen na vás. Obě varianty jsou ale letos v kurzu. Jaké barvy budou o letošních Vánocích in si přečtěte v tomto článku.

Vyšívání je letos in

Ještě před třiceti lety vyšívala každá babička a nejedna maminka. Dnes už si tímto koníčkem krátí chvíli čím dál tím méně lidí, a přitom je to technika tak krásná. A když se naučíte základní stehy, tak i jednoduchá. Vyžaduje sice značnou trpělivost, ale který koníček ne. Pro výrobu přáníček ani nemusíte být mistr ve vyšívání. Špendlíkem si udělejte do papíru „spojovačku“ vybraného vzoru a pak už ji jen vyplňte jakýmkoliv stehem. Všechny nápady naleznete v galerii na konci článku.

Techniky pro děti

Chcete-li, aby vám letos pomohly s výrobou přáníček vaše děti, zvolte metodu, kterou zvládnou i ony. Nejlepší je lepení víceméně čehokoliv na přeložený tvrdší papír. Není ale nutné, aby se přání muselo otevírat. Klidně může být jen jako pohled. Dejte dětem kulaté knoflíčky, barevné papíry, lepící pásky s barevnými vzory, kamínky, korálky, plsť, látku či filc. Uvidíte, jak krásná přáníčka vytvoří.

Pop-Up books

Tato technika už je trochu těžší, ale s návodem ji zvládne každá šikovnější žena, muž či dítě. Jedná se o otevírací přáníčko, které při otevření odhalí jakýkoliv 3D motiv, který si dovedete představit. Od jednoduchých stromků, ozdob a zvířat po složité betlémy a zasněžené chaloupky.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47