Udržujte uklizený i svůj „šuplík s nepořádkem“

 Dům 
28. listopadu 2017 13:00 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Jestli váš "šuplík na všechno" vypadá obdobně, je na čase s tím něco udělat Internet
Ať už máte jeden v obývacím v pokoji, v kuchyni nebo v ložnici, šuplík, do kterého uložíte všechno, pro co okamžitě nemáte jiné místo, je ošemetná věc. Pokud budete v takovém šuplíku opravdu jen hromadit nepořádek, každý měsíc budete nuceni třídit kupu otravných malých věcí, protože v něm za chvíli nezbude místo. Z toho důvodu byste měli i pro „šuplík s nepořádkem“ mít nějaký systém.

Aby se z šuplíku s nepořádkem stalo užitečné místo pro odkládání různorodých věcí a ne skladiště, je dobré dodržovat několik jednoduchých zásad. Nejprve byste si měli stanovit, pro co je vlastně váš šuplík určený. Pokud ho máte v kuchyni, přemýšlejte, jaké věci potřebujete mít při ruce. Mohou to být třeba gumičky, zapalovač, fixy apod.

Když už se jednou rozhodnete, co do něj bude patřit, nevkládejte do něj nic jiného. Ostatní věci pěkně roztřiďte na místa, kam patří. Jinak budete čelit mnohem nepříjemnějšímu úkolu, a to třídění všech drobných věcí, které se vám za určitou dobu podařilo do šuplíku nastřádat.

Vhodné je šuplík nějakým způsobem rozdělit. K tomuto účelu můžete použít několik kousků kartonu, sadu krabiček nebo nějakých jiných menších nádobek apod. Tímto způsobem bude mít všechno svoje místo a šuplík bude přehledně uspořádaný.

Často máme tendenci na taková místa uklízet nabíječky, kterých se vám určitě doma válí několik. Nenechte je trčet do všech stran. Stočte je a zajistěte gumičkou nebo sponkou, aby nezabíraly tolik místa a nezabraňovaly v přehlednosti šuplíku.

Nepoužívejte šuplík jako úložný prostor. Uchovávejte v něm pouze předměty, které pravidelně používáte. Neskladujte v něm veškeré zásoby, které od jedné věci máte.

Nezapomínejte na rozbité věci, které potřebují spravit. Pokud jste si na ně vyhradili v šuplíku místo, byl to správný krok. Tím dalším ale je tyto věci časem opravdu spravit. Jinak si zde budete jenom hromadit nepořádek, který stejně nemůžete použít.

Jestli je šuplík tak přeplněný, že nevidíte, co je na dně, je na čase znovu zvážit, co všechno do něj opravdu patří. Pokud šuplík nebude přehledný, zase je z něj pouze skladiště, a ne užitečné místo s věcmi, které pravidelně používáte.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve