Vybavte na zimu svého čtyřnohého kamaráda funkčním oblečením

 Mazlíčci 
17. prosince 2017 17:30 / Šárka Sokolská
  0
📷
6 fotografií v galerii
Outdoorové oblečení chrání psa před vlhkem i chladem Shutterstock
Vidět pejska v oblečku je dnes prakticky běžná věc. Funkční prádlo pro psy je však úplnou novinkou! Speciální oblečení chrání psa před nepříznivými podmínkami a je vhodné pro malá i velká plemena.

Funkční oblečení pro psy můžeme nazvat také outdoorovým oblečením. Je učeno pro všechny pejsky, kteří jsou každý den aktivní v jakémkoliv počasí. A nezáleží na tom, jestli je déšť nebo mráz.

Použitý materiál

Funkční psí oblečení je obvykle děláno ze stejných materiálů jako outdoorové oblečení pro lidi. Tedy obvykle je to fleece či softshell. Dále jsou to materiály, které mají různé druhy membrán nebo rychleschnoucí funkce.

Při výběru se zaměřte na kvalitu materiálu, protože je řada výrobců, kteří hledí spíše na design než na funkčnost. Pro psa je lepší nemít na sobě nic, než nosit na zádech mokrou deku v podobě promáčeného svetříku. Velmi nevhodné jsou také kapuce, které psům dráždí uši a stejně tak šusťák, který je znervózňuje.

Jaká plemena oblékat

Ne každého čtyřnohého kamaráda je nutné navlékat do oblečků. Například takový bernardýn nebo sibiřský husky ho určitě potřebovat nebudou. Nicméně jsou plemena, u kterých je to vyloženě nutnost.

Většina psů žije dnes v bytech nebo i domech, kde je teplo. Někteří pejsci se svými chovateli dokonce spí v peřinách. Jsou tedy choulostivější, než bývali. A takový pes, který pak vyjde z vytápěného prostředí do zimy, se pak samozřejmě třese doslova jako ratlík.

Pes je pak rovněž náchylnější k nemocem z nachlazení či virózám. O tématu psích nemocí i jak jim předcházet, jsme psali zde.

Oblékat psa tedy nutně nemusíte, nicméně i mnozí veterináři už to doporučují. A to nejen pro yorkšírské teriéry, naháče a jiná krátkosrstá plemena. Platí to i pokud je váš věrný kamarád starý či nemocný.

Při jakých teplotách psy oblékat?

Svého čtyřnohého kamaráda oblékejte vždy, když si budete jisti, že mu je počasí nepříjemné. Jenom vy sami nejlépe víte, při jakých teplotách to bývá. Vadí vašemu psovi déšť? Dejte mu klidně pláštěnku. Ale opět zvažujte, jaká je roční doba.

Při letním dešti by mu hrozilo přehřátí, ale naopak třeba na podzim už je to ideální. Zimní bundy používejte v období, kdy jsou teploty pod nulou. Rozhodně mu je nedávejte, pokud se rtuť drží vysoko nad nulu.

Raději jim do krmiva přidávejte přípravky na posílení imunity. Kupte tedy svému pejskovi oblečení, které je určené na různé roční období. Kolekce se neomezuje jen na léto a zimu, ale i na přechodná mezidobí v podobě jarních a podzimních plískanic.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve