Nekrmte psa rybou, může mu způsobit nepříjemné problémy

 Mazlíčci 
22. prosince 2017 12:39 / Marie Popelková
  4
📷
3 fotografie v galerii
Nepolevte ani kvůli psím očím Pixabay
Dopřáváte psovi jen to nejlepší? Chcete, aby na Štědrý den nechyběl u rodinné sešlosti a slavnostní večeře? Nedávejte mu však rybu, protože mu její kosti mohou způsobit velké problémy!

Spousta lidí chce dát psovi to nejlepší a řadí ho skoro na stejnou úroveň jako jiné členy rodiny. U vánočního stolu ale myslete na to, že přílišná láska by vašemu miláčkovi mohla v tomto případě ublížit. Pokud mu budete chtít dát rybu stejně jako celé rodině, mohl by na to doplatit!

Cesta k veterináři

Psovi totiž může udělat kost z ryby stejné problémy jako člověku! Rozdíl je však v tom, že zatímco lidé si rybu od kostí oberou, pes se na ni vrhne a ve mžiku ji má v sobě! Místo rozbalování dárků by vás pak mohla čekat cesta k veterináři!

I když mají psi rádi kosti, buďte obezřetní i u těch vařených. Během kousání se totiž mohou rozlomit tak, že potom ostré a tvrdé hrany zvířeti způsobí zranění v některé části trávicího ústrojí, což můte vést ke komplikacím.

Pes není vysavač

Někteří majitelé mají psa namísto vysavače, protože posbírá všechno spadlé jídlo od stolu. Potom sežere i zbytky, ale také to není dobře. Pozor si musíte dát na kořeněná jídla, která by mu mohla způsobit komplikace. Podobný princip platí i o nedojezeném jídle ze stolu. Ne všechna jídla mu svědčí, takže nerazte heslo, že zbytky se dají psovi. Nesmíte podlehnout ani jeho smutným psím očím!

Hrozí také, že ho pak překrmíte. Přitom každé plemeno má standardní váhu a podle toho by se měli psi pravidelně krmit odpovídajícím množstvím žrádla. Když mu budete dávat víc, logicky půjde váha nahoru a z toho budou plynout zdravotní problémy.

Čokoláda ani piškoty

Pokud máte malého psa, dejte si pozor na krmení čokoládou. Už se několikrát stalo, že někteří psi měli kvůli oblíbené sladkosti člověka velké problémy. Ideální není ani velké množství piškotů, ke kterým lidé často sahají. Důležitá je vyvážená strava, v níž budou vitaminy, bílkoviny a minerály. Převažovat by mělo maso. Určitě čtyřnohému parťákovi nedávejte horké jídlo, nebo naopak příliš studené.

Témata: ryba, piškoty, čokoláda
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve