Jak nejlépe zateplit psí boudu a ochránit psa před mrazem

 Mazlíčci 
25. prosince 2017 09:56 / Marie Popelková
  8
📷
3 fotografie v galerii
Nejlepší podestýlka je sláma Shutterstock
Zima přichází. Teploty klesají pod bod mrazu, z nebe čím dál častěji padají sněhové vločky a zem je zmrzlá jako led. Připravte na zimu boudu svého pejska. Zateplete ji!

Čtyřnohý kamarád tráví většinu roku na zahradě a v předsíni může přespat pouze, když je venku nesnesitelná zima? O to více se zaměřte na jeho boudu, aby přečkal noc v pohodlí a teple. V první řadě se vrhněte na rozdělení boudy, což zamezí úniku tepla. Ideální je rozdělení do dvou místností - předsíně a ložnice. Obě místnosti by měly být oddělené vyšším prahem, který zajistí, že se nebude dostávat průvan po podlaze dovnitř.

Izolační materiál

Pro zateplení se nejčastěji používá polystyren, a to kvůli dobrým izolačním vlastnostem, lehké dostupnosti i cenové dostupnosti. Efekt přijde na zmar, pokud zateplíte pouze strany boudy. Musíte totiž počítat i se střechou, aby nedocházelo k úniku tepla. Polystyren má výhodu, že neplesniví a nehnije. Stačí, když použijete materiál o tloušťce pěti centimetrů. Po dokončení materiál ještě zakryjte další vrstvou dřeva nebo překližky.

Zima je člověku většinou od země, což platí i u psů, a proto nenechte stát boudu přímo na zemi. Ideální jsou stojné nožky, které vytvoří prostor mezi podložkou psí boudy a podlahou. Tím odizolují dno psí boudy. Použít na to můžete například stejně velká polena či tlustší desku. Mezi to můžete ještě dát slámu, která zamezí mrazu stoupat na podlahu boudy. Pořiďte pejskovi i oblečení na zimu.

Sláma

Právě sláma je bezkonkurenčně nejlepší materiál i do boudy. Pes si v zimě udělá v této podestýlce svůj pelech, který mu pomůže udržovat jeho tělesné teplo. Podestýlku je nutné během zimy měnit dle opotřebování. Je také možné pořídit psovi pelech. Ten by měl být vyroben z takových materiálů, které nedrží vlhkost a plísně.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve