Jak si zařídit domácí kancelář a co v ní nesmí chybět

 Dům 
05. ledna 2018 05:27 / Marie Popelková
  1
📷
3 fotografie v galerii
Pracovna podle vašich představ Shutterstock
Nechce se vám denně dojíždět mnoho kilometrů do zaměstnání a šéf souhlasí s prací z domova? Zvolte vhodné místo pro kancelář a pořiďte nezbytný nábytek.

Největší pohodlí na práci budete mít, pokud máte k dispozici jednu celou místnost. Domácí kancelář se pokuste zařídit daleko od hlavních obytných částí, především od kuchyně. Umístění je vhodné kvůli dostatečnému klidu, který je k práci potřeba. Pokud nemáte možnost celé místnosti, vypozorujte, kde je v domě přes den největší klid. Může to být ložnice, ale i zastrčený kout v jídelně. Jak zařídit bydlení podle horoskopu?

Volte okolí, které vás nebude příliš rozptylovat. Mnoho obrazů na zdi, hrající rádio nebo zpěv kanárka moc soustředění nevyvolá. Myslete na to, že nejdůležitější dominantou domácí kanceláře je psací stůl. Jedním ze základních parametrů je výška pracovní desky, která by měla odpovídat výšce vodorovně ležícího předloktí, které u rovně sedící postavy svírá s paží zhruba pravý úhel. Vyhněte se stolům se skleněnými deskami, na kterých špatně funguje počítačová myš.

Židle nesmí chybět

Stůl postavte na denní světlo, které je pro vaše oči zdravější. Umístěte ho tak, abyste viděli na dveře, protože vás nebude znervózňovat, že může kdokoliv nepozorovaně přijít. Se stolem je nerozlučně spjatá i židle. Pořiďte ji kvalitní, sedět na ní můžete při práci i celý den. Ideální je pohodlná, otočná a polohovatelná židle, u které jistě při únavě oceníte opěrky rukou a hlavy.

Domácí kancelář musí mít nábytek, který zajistí dostatek prostoru na šanony, papíry, desky a pracovní agendu. Místo musíte najít na řezačku, stojany na dokumenty, organizéry i pro tiskárnu. Lampa pro noční práci je samozřejmostí.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve