Co zasadit do rámu, když vás už omrzely obrazy a plakáty

 Dům 
10. ledna 2018 12:06 / Marie Popelková
  1
📷
3 fotografie v galerii
Co zarámovat namísto obrazů Shutterstock
Věšet na zeď obrázky nebo plakáty zvládne každý. Není na tom nic originálního. Co ale dělat, pokud už vás to nudí? Co jiného zarámovat namísto obrázku, aby to pořád sloužilo své dekorativní funkci a vypadalo jako umění? Zde je pár tipů, které jsou neokoukané a zároveň levné.

Jestli vám zbylo kousek tapet od posledních úprav nebo se vám líbí určitý vzor, ale netroufáte si s ním vytapetovat celou místnost, zarámujte její část a pověste na zeď jako plakát. Je to chytrý designový tah, který oživí jakoukoliv místnost. Buď můžete zarámovat kus tapety vcelku jako plakát nebo odstřihnout několik obdélníků s nepatrně jinými částmi vzoru a pověsit je vedle sebe.

Vycházejte z toho, co máte rádi

Pokud se vám doma válí obaly vašich oblíbených CD nebo dokonce gramofonových desek, které už si dávno pouštíte nějakým modernějším způsobem, můžete si je vystavit na zdi. Vytvořte si kolekci oblíbených zpěváků nebo skupin, zarámujte si obaly jejich CD a pověste na zeď.

Kromě hudby také rádi čtete a máte zálibu v umění? Máte knihy nejen v knihovně, ale také rozložené na všech poličkách a stolech? Potom by se vám mohl zalíbit tip zarámovat si obaly vašich oblíbených knih. Udělejte z nich koláž a pověste ji, abyste je mohli mít stále na očích.

Nebojte se pohlednic ani starožitností

Dostáváte-li ještě stále pohlednice od vašich blízkých na cestách nebo si je sami kupujete jako suvenýr, opět bude hezčí zarámovat je a vystavit, než je schovávat někde v zaprášené krabici. To samé lze udělat i se známkami, jestli máte sbírku nějakých starších. Jestli cestujete hodně a chcete si uchovat vzpomínky nějakým originálním způsobem, zarámujte si cizí měnu, která vám po výletu zbyla.

V podstatě jakákoliv starožitnost se bude pod sklem a v rámu tvářit jako umění. Kromě pohlednic to můžou být také barevné malované nebo vyšívané kapesníky, ručně psané recepty po babičce nebo dopisy. Zarámovat si něco osobního s velkou citovou hodnotou dodá každé místnosti na útulnosti. Pokud byste rádi více oživili svůj domov, můžete vyzkoušet kombinací velmi odlišných stylů, které spolu nečekaně dobře fungují.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47