Pes do postele? Dobře rozhodnutí promyslete, má svá pozitiva i negativa

 Mazlíčci 
13. ledna 2018 09:18 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Čtyřnohý kamarád se dokáže pořádně rozvalovat Shutterstock
Přemýšlíte, zda pustit žadonícího pejska na noc do postele? Rozhodnutí dobře promyslete, může to totiž mít svá pozitiva i negativa.

V prvním případě musíte zvážit, zda je pes dostatečně vycvičený. Rozhodně mu vstup nedovolte v případě, že má agresivnější projevy nebo jde o tvrdohlavého psa, který vyžaduje pozornost a je těžké ho vycvičit. Spaní v posteli odložte v případě, že pejsek ještě není naučený na čistotu. Pro štěně může být obtížné uprostřed noci skočit z postele a domáhat se venčení nebo si odskočit na domácí záchůdek. Co všechno vám pes sdělí, než vás kousne?

Lepší než antidepresiva

Pokud nejste alergiky ani astmatiky, pes bude ve vaší posteli vyvolávat samá pozitiva. Zapomeňte na antidepresiva, ke zmírnění depresí a jejich příznaků postačí čtyřnohý přítel člověka. Jeho přítomnost páníčkům zlepšuje náladu a snižuje hladinu stresu. Vnímat můžete také klidnější a lepší spánek. Pes je totiž pro člověka věrným ochráncem.

V zimním období jistě uvítáte teplo. Peřina a polštář jsou měkké a zahřejí, ale nedají se srovnat s příjemnou a teplou srstí našeho pejska. Pocit živočišného tepla je neocenitelný, příjemný je i hmatový zážitek ze zvířecí srsti.

Pozor na blechy či klíšťata

Spaní se psem nemá pouze samé pozitiva, mějte na paměti, že cokoliv na sobě pes přinese z venku, tak to si zvete s sebou do postele. I když ho máte celou procházku na vodítku, nikdy zcela nezabráníte nezvaným hostům ke vstupu. Zaskočit vás můžou blechy i klíšťata a v posteli se můžou usídlit i roztoči. Pokud se tomu chcete vyhnout, pravidelně s mazlíčkem navštěvujte veterináře, psa nechte očkovat a používejte antiparazitické prostředky.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008